17.8 C
Igualada
Dilluns, 2 octubre 2023

L’exregidora d’ERC a Jorba, Agustina Solís, absolta d’haver estafat a la Seguretat Social

Un article de

L’exregidora d’ERC a Jorba, Agustina Solís, absolta d’haver estafat a la Seguretat Social
L

Agustina Solís, qui va ser regidora de l’Ajuntament de Jorba per Esquerra Republicana de Catalunya entre els anys 2015 i 2016, ha estat absolta de qualsevol tipus de responsabilitat en el judici per un frau a la seguretat social per cobrar pensions d’invalidesa de forma fraudulenta, que es va celebrar el passat mes d’abril i maig a l’Audiència Provincial de Barcelona. La ex-regidora, que va dimitir quan va se acusada, queda totalment exculpada de qualsevol tipus de responsabilitat, ja que la sentència considera que no pot provar-se la seva participació, ni tant sols que fos ella qui intentés en el seu nom aconseguir que fos declarada en situació de pensionista de forma il·legal.

Els advocats d’Agustina Solís, Carolina Telechea i Joan Boix, valoren molt positivament el resultat del judici. “No hi havia cap evidència de la participació de l’Agustina en els fets en el quals se l’inculpava. Ha quedat acreditat que ella no va signar cap sol·licitud ni lliurar cap documentació. La sentència reflecteix la seva innocència i restableix el seu honor i credibilitat com a ciutadana i com a regidora”.

La sentència, comunicada el passat dia 21 de juny, absolt a 12 dels 15 acusats, la majoria igualadins. L’Audiència ha condemnat a Nieves V.S., principal acusada i cervell de la trama, a 4 anys i 6 mesos de presó com autora i inductora dos delictes continuats de falsedat agreujada en document oficial i d’estafa, a una multa de 1980 euros. També haurà d’indemnitzar a la Seguretat Social en la quantitat defraudada fins a 459.600 euros. La resta d’acusats, a excepció de B.G.V., han estat absolts, al considerar-se en la sentència, que van ser enganyats per Nieves V.S. Però les persones que van percebre pensions fraudulentes, 9 dels 15 acusats, hauran de tornar també les quantitats cobrades, al considerar-se partícips a títol lucratiu, però sense responsabilitat penal. L’altra condemnada B.G.V, se li imposa una pensa de presó d’un any i 6 mesos a una indemnització de 25.000 euros.

La sentència considera provat que Nieves V.S. va falsificar certificats mèdics que induïen a error als metges que efectuen les valoracions l’Institut Nacional de la Seguretat Social. La principal condemnada facilitava aquests certificats a la resta de persones implicades a canvi de diners, amb un evident afany de lucre. Però ha absolt a 12 dels acusats a l’entendre que van resultar enganyats i que va ser la pròpia Nieves V.S. qui acompanyava als altres afectats i lliurava directament la documentació falsa.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca