L’escola Maria Borés de la Pobla de Claramunt commemora el 50è aniversari

0
740

El 14 de setembre de 1969 es van inaugurar les Escoles Graduades Mixtes Maria Borés de la Pobla de Claramunt. Per tant, ha fet 50 anys. Amb motiu d’aquest aniversari, l’escola i l’AMPA, juntament amb l’Ajuntament, organitzen, durant aquest mes de novembre, diverses activitats, algunes obertes a tot el poble i d’altres en l’àmbit escolar.

Entre les propostes programades cal destacar la mostra que es podrà visitar a la Sala Municipal d’Exposicions del 17 al 30 de novembre. La inauguració tindrà lloc avui diumenge 17 de novembre a 2/4 de 2 del migdia. Amb el títol “El passat i el present de l’escola Maria Borés. 50è aniversari (1969-2019)”, es recolliran fotografies i records d’aquestes cinc dècades. La col·lecció estarà oberta de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Un altre dels actes a ressaltar és un sopar, que es farà el divendres 22 de novembre, a 2/4 de 10 del vespre a l’Ateneu Gumersind Bisbal. L’àpat el servirà el restaurant Singular i caldrà haver comprat el tiquet amb antelació. Serà un sopar a peu dret en què els i les assistents podran compartir records d’infantesa al col·legi i retrobar-se amb companys i companyes i professors i professores.

Aquest mateix dia, de les 3 a les 5 de la tarda, el col·legi obrirà les portes a les famílies i als poblatans i a les poblatanes per gaudir de jocs, un espectacle i un berenar al pati. També hi haurà un pastís d’aniversari i un parlament per part de l’alcalde, Antoni Mabras, com a cloenda de la Setmana de l’Eix, que es farà a partir del dilluns 18 de novembre i que es dedicarà al 50è aniversari del centre educatiu. Durant aquesta setmana, l’alumnat participarà en diferents activitats, com la confecció d’una auca, conèixer qui era la Maria Borés, jocs, una visita a la Sala Municipal d’Exposicions per veure la mostra dels 50 anys o la decoració del pastís d’aniversari.

A més de totes aquestes propostes, el dimarts 26 de novembre a la tarda visitarà l’escola la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell.
Els actes de celebració dels 50 anys ja es van iniciar el diumenge 10 de novembre amb la pintada d’un mural, una activitat que es va impulsar des de l’AMPA. Hi van participar una vuitantena de nens i nenes, acompanyats de les famílies. El mural el va dissenyar el poblatà Cesc Mestre i té dues parts: en una paret es pot llegir “1969-2019. 50 anys ajudant a aixecar el vol” i a les grades hi ha una mà que enlaira uns estels de diferents colors. A més de pintar el mural, al gimnàs, es van fer diferents tallers, com un de xapes o un de slime.

Cinquanta anys d’història
Fa més de 50 anys, l’escola estava situada a l’actual edifici de l’Ajuntament. Quan va créixer la població en edat escolar, les administracions local i provincial van decidir construir un nou edifici de cinc aules en un solar on, actualment, hi ha el centre educatiu, que es va inaugurar el 14 de setembre de 1969. Se li va posar el nom d’Escoles Graduades Mixtes Maria Borés. Eren mixtes perquè es van agrupar nens i nenes en una mateixa aula, quan abans havien estat separats.

El nom de Maria Borés és en record de la mestra de parvulari que va exercir des de 1933 fins a la seva mort, el 1969. En coincidir l’any de la inauguració del nou equipament escolar amb el de la seva mort i com a reconeixement a la seva tasca pedagògica se li va posar el seu nom al centre.

Compartir