L’Ajuntament de Masquefa estrena nou web institucional pensat per l’usuari
L

19 d'abril de 2018

L’Ajuntament de Masquefa ha presentat avui dimecres 18 d’abril el nou web institucional del consistori en un acte públic i obert a la ciutadania celebrat al migdia a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari (CTC).

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, emmarca aquesta presentació en el “ferm compromís d’aquest equip de govern en la implementació de l’administració electrònica i la voluntat d’aprofundir i millorar els canals de comunicació i de relació directa entre la ciutadania i l’administració”. En aquest sentit, l’Ajuntament va ser una de les administracions locals premiades el passat 21 de març pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) en el marc del Congrés de Govern Digital Local.

Disseny actual i accessible

La nova pàgina compta amb una estètica totalment renovada, neta, clara i entenedora; i amb un disseny centrat en l’usuari. És plenament adaptativa a tot tipus de dispositius mòbils i integra les diferents xarxes socials i canals d’informació municipals, seguint els principis d’immediatesa i funcionalitat. La voluntat, tal com explica Boquete, és que “el web esdevingui el principal instrument de comunicació interna i externa de l’Ajuntament”.

Així, entre les principals novetats del nou web hi ha la incorporació d’un menú principal a través del qual el ciutadà podrà trobar i consultar àgilment tot allò que busca: notícies, el catàleg de serveis, el portal de transparència, l’espai de selecció de personal, els canals de comunicació, la seu electrònica, el perfil del contractant, la revista d’informació municipal ‘Masquefa Batega, o un accés directe a les pàgines web del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i La Fàbrica Rogelio Rojo.

Informació actualitzada

Les notícies del nou web estan classificades per seccions i per perfils en un nou portal que inclou tota la informació i actualitat que genera diàriament el consistori i l’agenda d’activitats del poble. A més, compta també amb un sistema d’alertes (RSS) i de capçaleres i destacats gràfics que faciliten l’accés a aquells temes d’interès general. En aquesta línia, una de les principals novetats que incorpora la plataforma és la possibilitat de consultar l’agenda institucional de l’alcalde. Una eina al servei de la ciutadania per conèixer els actes i activitats institucionals del batlle, com a màxim representant del municipi.

Serveis municipals, atenció i tràmits online

El web www.masquefa.cat també compta amb una integració, no només de disseny sinó també de navegació, amb la seu electrònica. Aquest és precisament un dels principals avenços respecte l’antic web: la relació i la facilitat d’accés entre la informació i la realització del tràmit que se’n pugui derivar.

Tot plegat segueix la ferma aposta d’aquest equip de govern per empoderar els veïns i obrir el funcionament del municipi i de l’administració al conjunt de la ciutadania.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, explica que el nou portal vol ser “una finestra senzilla, accessible i intuïtiva que ha de permetre a qualsevol ciutadà o empresa trobar la informació municipal de manera ràpida i, tot seguit i si s’escau, iniciar els tràmits que necessiti”.

Per tot plegat, cada regidoria de l’Ajuntament comptarà amb una pàgina pròpia a través de la qual els usuaris podran consultar el catàleg de serveis, les notícies o les vies de contacte de cada àrea de govern.

El nou web, www.masquefa.cat, estarà en fase de proves durant les primeres setmanes, període durant el qual s’actualitzaran totes les dades i informacions del portal. En aquest sentit, l’Ajuntament convida a la ciutadania a navegar i conèixer el nou espai web del consistori.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?