La Pobla de Claramunt finalitza les Festes Culturals

73

Concert grup Krater.JPG

La Pobla de Claramunt va tancar, aquest cap de setmana, les Festes Culturals. Un concert de rock melòdic amb el grup Krater i una exposició de pintura i dibuix d’Àngel Martínez van ser les dues darreres propostes incloses dins d’aquesta programació, que es va iniciar el mes de setembre.
El dissabte 14 de novembre, a la nit a l’Ateneu Gumersind Bisbal, una seixantena de persones van assistir al concert de rock melòdic que va oferir el grup Krater. Temes propis i versions de Héroes del Silencio, Barricada, Eric Clapton, La Renga o Salamandra es van poder escoltar durant aquesta vetllada. Krater és un grup de músics afeccionats, alguns amb arrels poblatanes, i està format pel Cisco, bateria; l’Abel, baix; el Sebas, cantant i teclats, i el Pep, guitarra.
El diumenge 15 de novembre, al migdia a la Sala Municipal d’Exposicions, es va inaugurar una mostra de pintura i dibuix d’Àngel Martínez. La inauguració de la col·lecció, que porta per títol Figures, va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch. L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 29 de novembre. L’horari d’obertura és de dilluns a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, i el diumenge, de les 12 a les 2 del migdia.
Àngel Martínez, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, recull una sèrie d’obres de diferent format i elaborades amb diferents tècniques, com l’oli sobre tela, el llapis grafit i pigment sobre paper o el llapis i carbonet sobre paper. Els quadres d’aquest pintor, resident a Ordal (Subirats), tenen un estil molt particular i característic.
Martínez troba en els cossos, els objectes i en les formes tangibles en general, la principal font d’inspiració i el motor del seu treball artístic. Són obres que impacten l’espectador i que, fins i tot, li poden transmetre una certa inquietud per les formes dels cossos. Combinats amb aquesta galeria de figures humanes i personatges imaginaris, el pintor recull una sèrie creacions que reflecteixen uns paisatges atapeïts de flors que expressen una personal i ferma voluntat de voler existir.
Les Festes Culturals, organitzades per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, es van iniciar el setembre i s’han allargat fins al novembre. Durant aquests tres mesos, s’han fet diverses activitats, com l’acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal i Gutsems, el Concurs de Pintura Ràpida Infantil, diverses exposicions i concerts. L’objectiu de la regidoria amb aquesta programació és fer arribar la cultura a tothom.