Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
27 de novembre de 2024

La Llacuna celebra diumenge una nova edició de la Fira de Sant Andreu

Diumenge 1 de desembre la Llacuna tornarà a commemorar la matança del porc amb el tradicional esmorzar de botifarra

Un article de
Redacció

El cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, La Llacuna celebra la tradicional Fira de Sant Andreu, una cita imprescindible al calendari cultural i festiu del municipi que enguany inclou una combinació d’activitats culturals, comercials i gastronòmiques.

Els actes començaran dissabte a les 19h al Centre de Cultura, amb la presentació del llibre La desconeguda raó de transhumància, dels autors igualadins Jaume Ortinez i Maria Gregori, en un esdeveniment organitzat pel CELL (Centre d’Estudis de La Llacuna).

Diumenge dia 1 de desembre, durant tot el matí, els carrers i places de la Llacuna s’ompliran del treball dels artesans, la manufactura i producció local d’embotits, formatges i altres productes artesanals. Així, el centre del municipi esdevé un aparador dels atractius pel que es coneix el municipi, els seus embotits, alhora que posa també en valor el seu patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic.

Es però a partir de les 8.30h del matí, a la Plaça Major, que té lloc un dels moments més esperats de la jornada, el tradicional esmorzar popular en record a la matança del porc que organitzen els cansaladers de La Llacuna i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament. Així tothom pot gaudir de l’entrepà de botifarra a la brasa amb o sense allioli i regat amb porrons de vi del poble. Els tiquets que es podran adquirir el dissabte al casal de la gent gran (de 18.00 a 20.00h) o el mateix diumenge a la plaça.

La Fira de Sant Andreu és una oportunitat única per viure de prop les tradicions de La Llacuna i gaudir d’una jornada plena d’activitats per a tota la família.

El Dret a Fira de La Llacuna

La Fira de Sant Andreu de la Llacuna és celebrada des del 1337, moment en què Alfons III va atorgar a la Llacuna dret a fira per privilegi reial, després d’un important increment de població i un període de creixement de riquesa del municipi durant la primera meitat del segle XIV. La fira s’ha celebrat de forma gairebé ininterrompuda des d’aleshores i ha esdevingut una jornada festiva de tardor on gaudir del comerç, el producte local i l’esmorzar popular de la matança del porc, activitat que gaudeix ja de 42 edicions.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!

Comenta aquesta entrada:

Et recomanem×