17 de febrer de 2019

La Fiscalia demana 3 anys i mig de presó per Teo Romero pel cas del Fons Català de Cooperació

La fiscalia demana 3 anys i mig de presó per l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, a més de 9 anys més d’inhabilitació per exercir càrrecs públics. Segons avança el diari El País, el fiscal acusa a Romero de “malversació impròpia” pel cas del Fons Català de Cooperació.

La fiscalia l’acusa d’haver-se gastat milers d’euros del Fons Català de Cooperació, una entitat sense ànim de lucre que desenvolupa diversos programes en països en desenvolupament. Segons la Fiscalia, i també l’acusació, Romero va utilitzar viatges en aquests països per fer turisme, a més de presentar despeses en aquests viatges que “res tenien a veure amb les activitats del fons”. En total, segons l’acusació, els diners presumptament gastats de manera indeguda per Romero pujarien fins els 50.000 euros.

A diferència de l’acusació, que demana 8 anys de presó, la fiscalia només en demana tres i mig perquè aprecia un atenuant parcial de reparació del dany, ja que Romero va tornar casi 14.000 euros dels diners desviats. Un cop conegudes

Teo Romero sempre ha indicat que l’acusació respon a una campanya de difamació contra ell per part d’un membre del personal del FCCD, i ha insinuat en més d’una ocasió que darrere d’aquesta operació hi hauria interessos polítics.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: