La Diputació ha realitzat un estudi de reordenament de l’entorn de l’ajuntament de Montbui

122

Durant els darrers mesos, la Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de reordenació de l’espai públic situat a la part posterior de l’edifici de l’ajuntament de Montbui. Es tracta d’un espai d’uns 1.500 m² de superfície amb fort pendent, que es troba actualment sense pavimentar ni il·luminar, i al qual s’hi té accés rodat tant des de la carretera de Valls com des del carrer de la Fàbrica. L’estudi planteja la urbanització d’aquest solar per tal d’aconseguir un espai públic amb condicions funcionals d’aparcament.

El caràcter paisatgístic de l’àmbit ve determinat per dues preexistències industrials, com és l’antiga xemeneia de la fàbrica i les restes del tancament fabril que feien de límit amb el torrent, així com per la presencia d’alguns arbres madurs i de gran port que cal preservar. Aquest espai també es comunica amb el Parc de la Riera, que es troba a l’altre costat del torrent i al qual s’hi pot accedir per dos ponts de vianants.

L’estudi planteja la urbanització de l’àmbit per tal d’aconseguir un espai públic amb condicions funcionals d’aparcament per a 31 places però amb unes condicions formals i paisatgístiques que permetin posar en valor els elements arquitectònics i arboris. Així mateix, el projecte integra l’espai al sistema del parc fluvial del costat del torrent de Can Rafeques.

Amb aquest estudi l’ajuntament disposa d’un treball previ que facilita criteris tècnics i paisatgístics, així com una estimació econòmica del cost de la intervenció que oscil·la entre 172.553 euros i 147.253 euros en funció del projecte final que s’esculli.