La cova d’Alí Babà
L

10 d'agost de 2020

Qui durant 39 anys n’ha estat el Cap d’Estat ha fugit d’Espanya. Ras i curt.
Ha fugit comptant amb la complicitat del “gobierno mas progressista de España” que està format per dos partits teòricament republicans, però que mai han exercit com a tals. De fet el PSOE no és ni d’esquerres, és un partit d’Estat. La seva divisa no és pas la defensa de la classe treballadora –que és la majoritària en tots els països- sinó la defensa i protecció de l’Estat. Fins i tot, com es va veure amb el GAL, recorrent a l’ús de l’assassinat indiscriminat. (A tall informatiu: al GAL se li atribueixen 29 persones assassinades entre espanyols i francesos. La majoria dels crims del GAL mai han estat investigats pels cossos de seguretat espanyols).

La pressió mediàtica sobre l’exrei Juan Carlos de Borbón no ha vingut de la premsa espanyola, com hauria estat lògic, sinó de la premsa estrangera que no ha volgut callar davant el devessall de presumptes delictes econòmics que porten la marca del Emérito… des de fa dècades. Els noms de Manuel Prado y Colon de Carvajal, Javier de la Rosa, Mario Conde entre molts d’altres han estat vinculats als negocis ocults de la monarquia des dels inicis del regnat del Borbó. De fet tots tres han passat per la presó sense que el seu “cap” hagi estat molestat per res…

Des del 2010 però apareix la figura d’una presumpta princesa especialista en canviar de nom i d’amant que va elevar molt el nivell dels robatoris –i el descrèdit- reials. Tant es així que la banca suïssa va demanar a Juan Carlos que expatriés els seus fons bruts car embrutava el prestigi de l’establiment.

De tot això els grans mitjans de premsa espanyola no se n’han fet ressò fins que ho ha fet la premsa internacional. Però si la premsa no ha fet la seva funció enfront el monarca, tampoc ho ha fet la (in) justícia espanyola. Si el Emérito ha marxat d’Espanya és per la investigació de la fiscalia suïssa, no pas per la fiscalia espanyola –la que està en mans de Pedro Sánchez-, que ha posat el cas a càrrec del jutge Manuel Marchena, fet que fa pensar que la causa a Espanya “se archivará”.

La fugida del Borbó es va pactar entre el seu fill Felipe i el gobierno del PSOE-UP, convertint-se així en còmplices necessaris per evitar l’acció de la justícia…. suïssa. El problema per a la casa reial no ve tant per una investigació del Suprem a Espanya, sinó per una possible imputació de Juan Carlos a Suïssa. Si allà no s’hagués començat a investigar, tampoc s’hauria fet res a Espanya.

Que la vicepresidenta Carmen Calvo declari que “El rei emèrit no fuig de res, simplement decideix sortir del país” no fa més que demostrar que l’Estat Espanyol s’ha convertit en la Cova d’Alí Babà… però amb més de 40 lladres.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta