9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

La Beguda Alta passarà a formar part exclusivament de Masquefa
L

Publicitat

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest matí en el primer Consell Executiu del nou curs polític modificar els límits territorials de La Beguda Alta. Aquesta pedania, d’uns 800 habitants pertanyia fins ara a tres municipis diferents, de tres comarques diferents, i ara passarà a formar part exclusivament de Masquefa, a l’Anoia.

Fins ara, La Beguda Alta estava dividida en tres municipis, Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès) i Masquefa (Anoia) i estava gestionada per una mancomunitat formada pels tres pobles.

La portaveu del govern, Elsa Artadi, ha explicat que aquesta decisió té la finalitat de “corregir la disfuncionalitat territorial que suposava tenir un nucli, no capital de municipi, partit per un o més termes municipals”. De fet, els veïns de La Beguda Alta feia temps que denunciaven que el fet de pertànyer a tres municipis diferents i comarques diferents provoca diferències administratives entre ells.

La decisió s’ha pres després amb el consens dels tres municipis, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Diputació de Barcelona i la Comissió Jurídica Assessora.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies