Jorba posa a disposició del Departament d’Educació un solar per construir un nou centre públic de primària

154

L’Ajuntament de Jorba va aprovar en la darrera sessió plenària, realitzada telemàticament, posar a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, un solar de 3.500 m2 a tocar del pati de l’Escola Bressol, per equipar el municipi amb un nou centre educatiu de primària. L’acord es va aprovar amb els vots d’Esquerra Republicana de Catalunya i els vots en contra de Junts per Jorba.

Actualment, el centre Guerau de Jorba té la seva seu principal en un edifici amb més de 50 anys i combina algunes de les seves activitats en edificis annexos, com els antics habitatges dels mestres o uns baixos situats al carrer de La Sort per a educació infantil. Pel nombre d’alumnes inscrits, la presència de barreres arquitectòniques, l’antiguitat de l’immoble i les deficiències que presenten les instal·lacions actuals van motivar l’inici de treballs tècnics i operacions jurídiques per oferir els terrenys en les condicions exigides pel Departament d’Educació i equipar Jorba amb una nova escola.

A falta d’una data concreta perquè comencin les obres, el nou centre educatiu serà construït per la mateixa Generalitat de Catalunya o bé, per un tercer, i segons el mateix acord aprovat en sessió plenària, l’ajuntament es farà càrrec de les adequacions necessàries per construir l’edifici. L’acord preveu que el solar i el nou centre educatiu siguin de titularitat municipal i el cost del manteniment, subministraments, neteja i vigilància aniran a càrrec del consistori. D’altra banda, el servei educatiu el seguirà oferint el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.