Jorba acull la nova seu del control central de l’Anoia del Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals

82

La sala de control del Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) que controla les unitats de l’Anoia i part de les de l’Alt Penedès s’ha traslladat a Jorba. En concret s’ha ubicat a un espai de la nau de la brigada municipal que l’Ajuntament de Jorba havia cedit a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), i que la Federació ADF Anoia ha ofert per acollir la sala de control d’aquest dispositiu actiu durant els mesos d’estiu.

En aquest nou espai, actualment hi treballen una responsable i sis operadors, quatre per torn. Fins ara aquest punt es trobava al Parc de Bombers d’Igualada, lloc des del qual s’ha traslladat arran de la pandèmia del Covid-19.

L’alcalde de Jorba i president de l’ADF Anoia, David Sánchez, ha expressat la predisposició de l’Ajuntament del municipi i de l’associació de voluntaris per donar suport en allò que pugui necessitar, desitjant també que la present sigui una temporada amb els menys incendis possibles. Des del PVI han agraït al municipi que els hagi cedit l’espai.

El PVI de l’Anoia
Actualment el PVI del sector de l’Anoia i de part de l’Alt Penedès, que aquest any ha sumat el municipi de Calaf, compta amb 14 unitats distribuïdes per tot el territori. Cada unitat compta amb dos informadors, un per torn. El PVI és un dispositiu actiu durant els mesos d’estiu a la demarcació de Barcelona, que s’acaba de posar en marxa aquest any, i que porta a terme un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació, adreçades a evitar l’inici dels incendis forestals.

Els seus objectius són: evitar l’inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població; establir les eines i estratègies necessàries per a l’anticipació a l’inici i propagació d’un incendi forestal; detectar els incendis forestals el més ràpidament possible; i col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d’altres institucions. Des de 2001 aquest dispositiu és present cada any a totes les comarques de la demarcació