Joan Secanell i Judit Ibarra, guanyadors de la 45a Copa Nadal de Natació de la Pobla de Claramunt

118

Joan Secanell, amb un temps de 12.07, i Judit Ibarra, amb un temps de 14.41, van ser els guanyadors absoluts de la XLV Copa Nadal de Natació de la Pobla de Claramunt. L’activitat, organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, va tenir lloc el diumenge 25 de desembre al migdia a la Piscina Municipal.

En aquesta nova edició, hi va haver 47 participants, 35 nedadors i 12 nedadores. La resta de guanyadors i guanyadores de les diferents subcategories i els temps obtinguts van ser: Nil Enríquez, primer classificat comarcal masculí, amb un temps de 12.21; Èlia Ibarra, primera classificada comarcal femenina, amb un temps de 14.42; Marc Tolosa, primer classificat local masculí, amb un temps de 12.23, i Sara González, primera classificada local femenina, amb un temps de 19.81.

Com altres anys, es va fer un reconeixement al participant més gran, que va ser Josep Pino, de 70 anys, i al més petit, que va ser Dan Bernabéu, de 8 anys. També, i com ja s’ha convertit en una tradició, es va obsequiar amb un bacallà, cedit per l’Ajuntament, a l’últim classificat masculí, que va ser Dan Bernabéu, amb un temps de 23.60, i a l’última classificada femenina, que va ser Ainara Rodríguez, amb un temps de 20.54.

El lliurament de copes va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch; del regidor d’Esports, Juan Carlos Pérez, i de regidors del Consistori poblatà. Un cop donats a conèixer els classificats, es va sortejar una tauleta entre els participants menors de 16 anys, que li va tocar a Carla Alemany, i una altra per a la resta de participants, que va ser per a Toni Torelló. També, entre tots els nedadors i nedadores, es van sortejar diversos regals cedits per Esports Sallés i Tecnocolor, que van ser per a Jessica Rodríguez, Marc Tolosa, Carles Tostado i Joan Carles Elvira. Finalment, es va lliurar una copa a tots els valents nedadors i nedadores.

Com en altres edicions, l’activitat va aplegar un bon nombre de públic. Com a dada curiosa, cal dir que l’aigua de la piscina estava a una temperatura de 8 graus. Hi va haver rom cremat i cafè amb llet per a tothom i xocolata desfeta per a la quitxalla. Abans de la cursa, a les 12 del migdia, una seixantena de nens i nenes van fer cagar el tió.

D’aquestes quaranta-cinc edicions, la millor marca masculina la té Marc Tolosa, amb un temps de 11.25, i la femenina, Èlia Ibarra, amb un temps de 14.01. La Copa Nadal de Natació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i empreses i entitats bancàries del poble i de la comarca. Els temps obtinguts pels participants a la travessia es pot consultar al web de l’Ajuntament www.lapobladeclaramunt.cat.