Igualada millorarà l’accessibilitat i l’eficiència energètica de la piscina de Les Comes amb els Fons Next Generation

0
100

La piscina d’Igualada millorarà la seva accessibilitat, eficiència energètica i estalvi d’aigua. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, en roda de premsa. La inversió per les obres serà de 1.150.000 euros i es pagarà amb els Fons Next Generations provinents de la Unió Europea, en el que és la tercera obra finançada amb aquests fons a Igualada després de la Via Blava i el Pla de rehabilitació d’edificis.

Pel que fa a les obres a la piscina anunciades aquest matí, es preveu que es puguin licitar a principis de l’any que ve i des del consistori confien en què les obres es puguin dur a terme al llarg de l’estiu, quan menys afectació tindrien pels usuaris de l’equipament. Això sí, l’alcalde ja ha avisat que en els tres o quatre mesos que puguin durar les obres, la piscina haurà de tancar.

El projecte, que ja s’havia presentat l’any 2019 però que la covid va obligar a aturar-lo, preveu una millora de l’accessibilitat al conjunt de la piscina, amb la construcció d’un asencsor que permeti a les persones amb dificultats de mobilitat anar a la graderia i també la inclusió de serveis adaptats als vestuaris.

Pel que fa a la millora de l’eficiència energètica, es preveu la substitució de les portes actuals, de fusta i que aïllen molt poc, per tancaments de darrere generació que permetin una millora de la climatització. A més, també es preveu l’entrada de llum natural a l’interior de la piscina, fet que permetria no haver d’encendre els llums tot el dia i una millora de l’aïllament acústic a l’interior del recinte.

Marc Castells s’ha mostrat molt satisfet per poder tirar endavant aquest projecte, que representarà la millora estructural més imporatant des de la construcció de l’equipament l’any 1986, i que suposarà també un salt de qualitat pels clubs esportius que desenvolupen la seva activitat a la piscina.

Compartir