16.3 C
Igualada
Dimecres, maig 31, 2023

Igualada aprova el Pla de Joventut pels pròxims quatre anys

El ple d’Igualada d’aquest mes de gener ha aprovat el Pla Local de Joventut que durant els propers quatre anys ha de guiar les polítiques de joventut de la ciutat d’Igualada. El pla se centra en centra en tres línies estratègiques i compta amb una cinquantena de projectes concrets que ja s’estan impulsant.

La tinenta d’alcalde i regidora de joventut, Carlota Carner ha valorat molt positivament l’aprovació d’aquest pla “que marca les línies estructurals dels projectes de joventut durant els propers anys i que s’ha aprovat sense cap vot en contra”. Carner, que ha agraït la feina feta pels tècnics del departament de Joventut de l’Ajuntament, ha destacat que aquest nou pla, “s’ha fet amb una molt bona diagnosi i anàlisi de la realitat juvenil d’Igualada amb un entrevistes i enquestes a 500 joves i l’anàlisi exhaustiu de moltes altres dades del dia a dia dels joves a la nostra ciutat”.

Després d’aquesta diagnosi el Pla Local de Joventut s’estructura en base a tres línies estratègiques: Promoció salut, emancipació i ocupabilitat, i participació. La primera línia té l’objectiu de promoure el benestar i la salut dels joves, des d’un punt de vista físic però sobretot social, posant especial èmfasi en el benestar psicològic, després pandèmia. En segon lloc, la línia d’acompanyament en l’emancipació de les persones joves vol ser sobretot pel que fa a l’orientació acadèmica i laboral en una etapa on es generen molts dubtes i incerteses. Finalment la línia de participació proposa una participació activa dels joves en la vida social i cultural juvenil del municipi.

Carner ha explicat que aquest pla vol ser “un document viu i obert, que pretén sumar propostes i que a més disposa de dos equipaments juvenils plens d’activitat” Un document que per la tinenta d’alcalde, “ treballa per oferir les eines adequades i sobretot les oportunitats perquè els joves es puguin desenvolupar des de tots els àmbits: el social, l’educatiu, l’esportiu, el cultural o el professional”.

Altres punts del ple
Més enllà del pla de joventut, en el ple també es va aprovar el conveni de col·laboració entre l’agència de l’habitatge de Catalunya i l’Ajuntament Igualada, en relació a l’Oficina de Rehabilitació Municipal, l’increment de retribucions del personal de l’Ajuntament d’Igualada i de l’Organisme Autònom Municipal d’Ensenyaments Artístics d’Igualada i la memòria i la documentació annexa per a l’exercici de l’activitat econòmica de la promoció i explotació de l’Alberg i Centre de Visitants de Cal Maco.

El ple també va aprovar el conveni per la renovació de l’Oficina Municipal d’Escolarització i la sol·licitud de bonificació de l’Impost sobre construccions a favor del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per les obres d’instal·lació d’un ascensor al CEIP Gabriel Castellà, i la sol·licitud de bonificació de l’impost sobre construccions a favor del Consorci Sociosanitari d’Igualada, per les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del centre d’ús sanitari.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Fira Igualada fa entrega d’un premi Automercat a un comprador client de Servisimó

Aquesta setmana, Fira Igualada ha fet entrega d’un dels tres premis de 1.000€ que es van sortejar entre els compradors de cotxes d’ocasió a...

1.200 persones gaudeixen del cap de setmana de Festival MAIG a Santa Coloma

La desena edició del Festival MAIG ha complert totes les expectatives i ha demostrat que el certamen s’ha consolidat com un dels esdeveniments culturals...

Poble Actiu considera que son “l’alternativa a la sociovergència” després de les eleccions

Després d’una intensa campanya electoral, Poble Actiu ha aconseguit que Pau Ortínez, Elisabet Farrés i Rosa Perelló entrin com a regidors a l’Ajuntament d’Igualada,...

Últimes notícies