Humans de l’Anoia: Jep Rabell

152

JEP RABELL

Cap del servei de cultura de l’Ajuntament d’Igualada. Antropòleg de formació i d’afició. Li agrada aprofundir en la memòria oral de la gent gran, per això va ser impulsor del Portal de Memòria a la Pobla de Claramunt. Pare de tres fills, la seva gran passió és viatjar, com més lluny millor, i si pot ser amb tota la família. Amant de la fotografia i els paisatges. Li agrada fer camins a peu o en bicicleta de muntanya per l’Anoia.

La notícia que m’agradaria llegir a La Veu de l’Anoia i veuanoia.cat és …

“Igualada inaugura el nou Teatre-Auditori amb el 1r festival de música antiga Jordi Savall”.

Un equipament modern que ha de contribuir a descongestionar l’actual Teatre Municipal i a millorar la qualitat de l’audició, comoditat i visió. I en aquest sentit m’agradaria llegir també alguna notícia relacionada amb el creixement del consum cultural:
“Els igualadins i anoiencs són els que més hores llegeixen a la setmana, els que més van al teatre, a concerts o visiten més exposicions de Catalunya.”

Al final, la funció de la cultura i l’educació no és altra que la transmissió de valors per fer ciutadans lliures, o com a mínim menys esclaus. Com deia un gran savi, la cultura és o hauria de ser, el coneixement del millor que s’ha dit i pensat en el món.