Finalitza la primera fase dels treballs per la protecció d’incendis forestals a Vallbonica (Vallbona)

23

franja-perimetral-forestal-incendis-veuanoia-vallbonaDes de finals de setembre l’Ajuntament de Vallbona està duent a terme actuacions de neteja del bosc a la zona de Vallbonica per crear una franja de protecció contra incendis forestals, el que s’anomena tècnicament franja perimetral.

L’objectiu d’aquesta actuació és reduir la càrrega de combustible vegetal per tal de reduir el risc d’incendi forestal, i la seva propagació tant a l’exterior (bosc) com a l’interior (urbanització)

Els treballs se centren principalment en la tala d’arbres evitant que es toquin les copes i la neteja del sotabosc dels terrenys forestals que envolten la urbanització, en una amplada mínima de 25 metres. En total s’han treballat en 6 ha. forestals que envolten Vallbonica.

Aquesta actuació s’emmarca en una subvenció de 21.144,92 € atorgada per la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament de Vallbona per tal que aquestes feines no suposin una despesa extraordinària als veïns del municipi.

El regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Vallbona, Francisco Corral, explica que ja s’està treballant en el projecte d’identificació de zones vulnerables davant del risc d’incendi forestal i la delimitació de franges perimetrals per poder realitzar les mateixes actuacions a altres zones del municipi.