16.2 C
Igualada
Dimecres, març 22, 2023

Èxit de la implantació de la recollida Porta a Porta Comercial a Igualada

Sis mesos després que el Departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada implantés el nou sistema de recollida Porta a Porta Comercial, les dades recollides mostren que ha estat un gran èxit.

En total, més de 600 establiments grans productors de residus participen, incloent restauradors, supermercats, floristeries, carnisseries, fruiteries, peixateries, pastisseries i fleques, entre d’altres així com també els paradistes del Mercat de la Masuca i els equipaments municipals.

S’observa un increment mes a mes dels quilos recollits. En el cas dels envasos, han anat augmentant mes a mes i en els darrers tres mesos de l’any s’ha estabilitzat a l’entorn de les 11 tonelades mensuals. El paper i cartró comercial, que ja es recollia de forma selectiva a la porta d’alguns establiments, ha experimentat un creixement important des de la implantació total del sistema, recollint-se 58 tones més del que anteriorment es recollia.

Pel que fa a la fracció orgànica comercial, durant el segon semestre s’han recollit 110 tones més respecte el mateix període de l’any 2021. D’altra banda, aquest increment dels residus recollits selectivament s’ha traduït en un descens en la generació del rebuig (tot allò que no es recicla i va a parar a l’abocador). Concretament, l’any 2022 és l’anualitat amb menor generació de quilos de rebuig, seguint la tendència de decreixement dels darrers anys. En xifres absolutes l’any 2022 s’han recollit 713 tones menys de rebuig.

Si traduïm aquesta millora en la selectiva i la reducció de la fracció de rebuig en tones de CO2 emeses a l’atmosfera, durant el 2022 s’han evitat 526,42 tones de CO2. Aquestes dades han suposat també un estalvi en concepte d’abocador de 85.653,58€ per al 2022.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Canvi de seu

Cal que es creï riquesa per mantenir l’estat de benestar i normalment les empreses ho fan. D’ací que totes les administracions, locals i internacionals,...

Quelcom tant vital com el temps

En general, cada cop més disposem de menys temps lliure per a nosaltres mateixos, o si més no, aquesta és la percepció que tenim....

Jordi Cuadras organitza cafès als barris per escoltar els veïns “de tu a tu”

El candidat a l’alcaldia d’Igualada per Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, està reunint-se amb els veïns i veïnes de tots els barris amb cafès oberts...

Últimes notícies