13.4 C
Igualada
Diumenge, octubre 25, 2020

Entrenadors d’equips igualadins: “Si es reprenen les competicions necessitem, com a mínim, dues setmanes de preparació a la pista o al camp”

No hi ha cap àmbit de les nostres vides que no s’hagi vist afectat per la crisi sanitària d’aquestes darreres setmanes. El coronavirus ha impactat amb molta força i ha alterat totes les nostres rutines. I evidentment, els clubs esportius també s’han vist afectats per aquestes circumstàncies.

Hem volgut conèixer com estan vivint aquest confinament alguns dels clubs d’Igualada a través dels testimonis dels entrenadors dels primers equips del CF Igualada, Marc Cabestany del masculí i Marta Cubí del femení; CB Igualada, Jordi Martí del masculí i Sergi Alamillo del femení; Igualada HC, amb l’entrenador del primer equip Francesc Linares.

En els cinc equips que ells entrenen s’està seguint un pla físic per tal de no perdre la forma, tot i que és evident que no és el mateix el treball al camp o la pista que estan tancat a casa. En aquest sentit, tot i que en la majoria de casos es passen els exercicis als esportistes perquè els facin quan els vagi bé de manera individual, el primer equip femení del CF Igualada segueix entrenant a la mateixa hora que ho feia abans del confinament, però en aquest cas de manera telemàtica. Un treball, que com és normal, està limitat per l’espai del qual disposen els esportistes i els materials que tenen a casa. “No podem fer exercicis amb pilota i ens n’estem adonant que la trobem molt a faltar”, explica Marta Cubí, que bromeja sobre com serà el primer entrenament després d’aquesta aturada “potser haurem de donar una pilota a cadascuna i que els primers minuts es dediquin a córrer pel camp per deixar anar tota aquesta adrenalina de falta de pilota”.

Més enllà del treball físic que es pugui fer durant aquestes setmanes, però, tots coincideixen que en cas que la competició es reprengués no es podria fer sense haver fet dues o tres setmanes de treball a la pista o al camp abans, “necessitem un temps d’adaptació als patins, durant tot el temps de confinament no els haurem fet servir i ens hem de tornar acostumar a tots els moviments per evitar lesions”, explica l’entrenador de l’Igualada Rigat, Francesc Linares.

Es reprendran les competicions?
L’entrenador del CF Igualada masculí, Marc Cabestany, ho veu una mica complicat, “sembla que ser que la tornada a la normalitat serà paulatina, i no sembla que el món de l’esport hagi de ser dels primers en tornar a aquesta normalitat”. De totes maneres, Cabestany adverteix que “no ens podem relaxar mentalment, perquè de cop i volta la Federació ens dirà que hem de tornar a jugar i haurem de competir com sigui per salvar-nos”. També ho veu complicat l’entrenador del Sènior Femení del CB Igualada, Sergi Alamillo. Per la seva banda, Francesc Linares, creu que l’OK Lliga “s’hauria de donar per finalitzada, no podem canviar el format de la competició a mitja temporada i sembla impossible acabar la lliga amb aquest format”. També veu molt complicat poder finalitzar la competició europea, la WSE Cup, ja que aquesta competició ja implica viatges a altres països amb avió i encara es fa tot més difícil. Per altra banda, Linares no descarta que s’acabi celebrant la Copa del Rei, que s’havia de disputar del 19 al 22 de març. Això sí, sempre i quan “es donin les condicions per a disputar-la”.

Pel que fa al primer equip femení del CF Igualada, el fet que només els quedin 7 partits de lliga fa pensar a la seva entrenadora, Marta Cubí, que “si allarguem una mica la temporada veig factible acabar la lliga a finals de juny”.

En Jordi Martí, del Sènior Masculí del CB Igualada, per altra banda, explica que tot i que en un principi semblava que s’acabarien suspenen les competicions, en els darrers dies els rumors que circulen a la Federació Espanyola de Bàsquet van en dues direccions. La primera seria allargar la temporada fins al juny per acabar les competicions. “Nosaltres estem preparats mentalment i tenim ganes que sigui així, volem lluitar per l’ascens”, explica l’entrenador del Monbus CB Igualada. L’altre possibilitat plantejada des de la Federació, seria ajuntar aquesta temporada i la següent, fent una lliga regular que seria de 52 partits enlloc dels 26 d’aquesta. Aquesta possibilitat no agrada tant a Martí, “ja que seria desvirtuar la competició a la meitat, si s’allarga podem tenir lesions o baixar el rendiment, i no seria just”.

Si no es reprèn la competició, què és el més just?
Sembla força clar que qualsevol decisió que preguin les federacions esportives sobre què es fa amb les competicions no agradarà a tothom. Equips que lluiten per l’ascens, com és el cas del Sènior Masculí del CB Igualada, no es plantegen que la temporada quedi en res. Francesc Linares, que amb l’Igualada Rigat ja està classificat pels play-offs de l’OK Lliga, en canvi, creu si la competició es suspèn “no es pot validar, no pot haver-hi campió ni descensos”. Marc Cabestany, que entrena a un Igualada que està en descens, planteja que “si s’acaba així es podria fer que hi hagués ascensos directes, però que no hi hagués descensos, seria injust baixar sense haver jugat ells 11 partits que falten”. Sergi Alamillo, que amb el Sènior Femení de l’Igualada està en promoció de permanència, també és més partidari de deixar la temporada en blanc i també és de la mateixa opinió Marta Cubí, amb el primer equip femení del CF Igualada, que es troba a mitja taula, però més a prop del descens que de l’ascens.

Foto: Joan Guasch

Sigui quan sigui, està clar que la tornada de la competició esportiva serà una bona senyal, i és que voldrà dir que l’emergència sanitària haurà passat i podrem tornar a gaudir d’aquestes activitats esportives.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament d’Òdena realitza diverses millores al cementiri

L’Ajuntament d’Òdena ha portat a terme diverses millores al cementiri, algunes de les quals s’han realitzat per adaptar les visites a les mesures per...

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...

Una sessió particular

Intensa, caòtica i productiva, serien tres adjectius per qualificar la sessió deliberativa sobre els Espais Oberts que va organitzar el Departament de Territori el...
Compartir