Els Socialistes de Masquefa presenten un equip renovat

68

El passat dissabte, 30 de març i davant d’unes 140 persones, l’agrupació dels Socialistes de Masquefa va realitzar l’acte de presentació de l’equip que participarà a les properes eleccions del 26 de maig, als jardins del CTC.

L’acte, que va estar presentat per l’actriu Maria Coll, va tenir un format senzill i proper. La presentació es va iniciar amb els parlaments dels membres de l’equip que representen col·lectius i àmbits temàtics importants pels propers anys. Així, Mercedes San Miguel va parlar de model educatiu i Luciano Moreno va tractar la diversitat cultural com una oportunitat.

Posteriorment, Silvia Alcalde va exposar les necessitats dels barris de Masquefa; Roberto Martínez va centrar la seva exposició en l’urbanisme i l’equilibri territorial; Isis Abad va pronunciar un discurs dirigit a la millora dels serveis socials; Ivan Fraile va posar de manifest la importància i els valors de l’equip; i Pilar Irigaray va posar l’accent en la necessitat que pròxim govern escolti, de manera activa, els veïns i les veïnes. A continuació va pujar a l’escenari i va se presentat la resta de l’equip: Ivan López, Soledad Fernández, Teresa Beas y Juan Carlos Aparicio.

També va intervenir a l’acte el candidat socialista de l’Anoia al Congrés dels Diputats, Carles Cuerva, que va ser presentat com el suport que necessita Masquefa per solucionar alguns temes que no depenen del municipi, sinó de l’Estat, com és la prolongació de la B-40 per connectar l’A-2 amb la carretera B-224 i descongestionar aquesta darrera, o la necessitat d’un carril bus a la B-23 per garantir un trajecte de 40 minuts en transport públic per carretera de Masquefa a Barcelona.

El tancament de l’acte va anar a càrrec del candidat a l’alcaldia, Daniel Gutiérrez, que va exposar els 5 eixos bàsics del projecte ‘Masquefa 2030’:

En primer lloc, el suport a les famílies i la necessitat d’atendre millor a la comunitat educativa; implementar el pla integral d’atenció a la gent gran; i promoure l’habitatge públic.

També va parlar de la innovació social i econòmica per la millora constant dels serveis municipals a través del programa ‘Smart Vila’; abordar la transició energètica i lluitar contra la pobresa energètica amb el programa ‘Més que Wats’; donar més suport al teixit econòmic local comercial i treballar per l’arribada d’empreses amb valor afegit; promoure el territori mitjançant el pla de màrqueting territorial ‘Masquefa Lovers’; i donar suport a les famílies amb estudiants que realitzin estudis a Europa a través del projecte ‘Connexió Masquefa-UE’.

També va plantejar una ciutadania de qualitat,amb l’objectiu de redreçar l’actual desequilibri territorial i posant l’accent en el futur POUM, la seguretat ciutadana i el tancament de les instal·lacions de residus de Can Mata.

En quart lloc, la cohesió social, amb uns eixos bàsics clars centrats en l’educació, la formació i els valors culturals i esportius.

I finalment un punt que va anomenar Masquefa societat viva i dinàmica, amb l’objectiu d’empoderar la societat civil davant l’acció de control que s’ha efectuat fins ara pel govern actual. Aposta per la inclusivitat total en les accions de govern i efectuar una defensa total de la igualtat, el respecte i la llibertat.

Daniel Gutiérrez va finalitzar el parlament reclamant que “Masquefa necessita un projecte alternatiu a l’actual que miri cap el futur i les necessitats reals dels veïns. La Masquefa del 2030 se centrarà en les famílies, serà innovadora econòmica i socialment, sostenible, feminista i lluitadora contra les desigualtats, europea i esdevindrà territori de cultura i educació. I ho farem conjuntament, perquè a tots ens uneix Masquefa”.

Per tancar l’acte es va fer un brindis amb una copa de cava.