El títol mundial més estrany de Toni Bou

1 de setembre de 2022

Toni Bou té un nou mundial a la butxaca. I ho ha fet sense haver de pujar a la moto. El pilot de Piera s’ha proclamat campió del mundial de trial indoor per 16a vegada després que la Federació Internacional de Motociclisme hagi anunciat que es suspèn la prova que estava prevista a França i així només quedi per disputar el GP d’Andorra. A falta d’aquesta prova, Bou s’ha imposat en totes les curses disputades aquest any. Amb aquest títol ja son 31 mundials del pilot anoienc, una autèntica llegenda dels esports de motor.

Acaronant el mundial a l’aire lliure
A aquest mundial indoor, l’acompanyarà d’aquí ben poc, si no hi ha cap sorpresa, un nou mundial a l’aire lliure, que també seria el 16è en aquesta disciplina i el 32è total.

I és que en la cinquena ronda del Campionat del Món de Trial a l’aire lliure celebrada el cap de setmana a França, Bou tornava a guanyar en un traçat exigent. El pilot de Repsol Honda va sumar un total de 12 punts, 13 menys que el segon classificat.

El pierenc va realitzar una gran primera volta, marcant la diferència sobre els seus rivals a les dues zones que la resta no va ser capaç de superar. El quinze vegades Campió del Món a l’aire lliure va confirmar a la segona passada del recorregut que és el que més en forma està de tots, per acabar pujant a l’esglaó més alt del podi.

Aquesta gran victòria deixa Bou a les portes de celebrar el seu 16è títol a la primera jornada del Trial d’Itàlia, el 17 de setembre.