17.4 C
Igualada
Dissabte, maig 28, 2022

El projecte del nou Parc Fluvial de Montbui costarà 2,5 milions d’euros

L’Ajuntament de Montbui disposa ja del projecte per executar les obres d’urbanització del nou Parc Fluvial, que estarà ubicat a la zona camp del Gabarró, per sota de la plaça de la Unió de Vista Alegre i del marge dret del riu Anoia entre el punt més a l’oest d’aquest camp i el Pont Vell de Montbui. El projecte de l’obra l’ha redactat l’empresa Batlle i Roig Arquitectes, i suposarà una inversió total de 2’5 milions d’euros, que estarà finançat, en part, en forma de subvencions.

El projecte de Parc Fluvial montbuienc inclou la urbanització i adequació de l’actual zona agrícola del Camp d’en Gabarró, a tocar de Vista Alegre, en el marge montbuienc del riu Anoia. Suposarà la creació d’un espai lúdic i d’oci, un pulmó verd de 80.000 metres quadrats ubicat a tocar d’una de les entrades a Montbui.

Com explica l’alcalde montbuienc, Teo Romero, “el nou Parc Fluvial és el gran projecte que ens permetrà integrar definitivament el riu Anoia en el nostre dia a dia. Fins ara el riu ens separava d’Igualada. Volem que a partir d’ara aquest nou espai ens uneixi i es converteixi en una zona de lleure, un espai de berenador, amb la possibilitat de barbacoes, amb un ús públic i amb la realització d’una activitat econòmica”. Romero va assenyalar que “estem parlant d’una actuació ambiciosa, que ha de ser punt clau integrat amb la Via Blava que resseguirà el riu Anoia”.

Un projecte amb cinc zones molt definides
El futur Parc Fluvial de Montbui planteja cinc zones molt perfilades. D’entrada hi haurà una zona d’aparcament, ubicada a la cota superior i a la qual s’accedirà des del carrer Jaén. El projecte estableix un aparcament sota els arbres amb una franja de formigó central que estructurarà les places a costat i costat.

En la zona de les antigues terrasses agrícoles es concentraran bona part dels equipaments i zones d’activitat, amb les tres terrasses que ja hi ha actualment.

Les deveses estaran ubicades al peu del talús que limita amb el parc fluvial. Seran espais sota una retícula de pollancres, pensats com a zones d’estada i de pícnic i equipats amb gran varietat de jocs infantils per a totes les edats.

Com a quart espai clarament diferenciat, el projecte contempla la Via Blava, que és el camí que creua l’àmbit en tot el seu ample i va paral·lel al riu. És un camí que s’unirà en ambdós extrems amb la Via Blava de l’Anoia promoguda per la Diputació. La secció proposada per a aquest camí està pensada per a controlar l’aigua d’escorrentia.

L’esplanada serà la zona del Parc Fluvial compresa entre les grades de les deveses i la mota per on discorre la Via Blava. Serà un espai molt versàtil, on hi podran tenir cabuda moltes activitats lúdiques, celebracions, etc.

A l’hora de realitzar l’actuació es tindrà en compte la topografia original del terreny. Per superar les diferències de nivell existents entre la trama urbana i la cota fluvial, es reutilitzaran i milloraran els camins ja existents, completant així el projecte d’urbanització de la part alta del riu dut a terme prèviament per l’Ajuntament l’any 2012.

El projecte de construcció del nou Parc Fluvial inclourà diferents enderrocs i tasques de moviment i neteja del terreny, També es crearan els nous espais, s’habilitaran els subministraments d’aigua i llum i s’augmentarà la vegetació de la zona per aportar una major biodiversitat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Natures”, d’Enric Mir: una admirable mostra pictòrica amb ànima

Aquests dies, a la Sala Municipal d’Exposicions, la mostra pictòrica “Natures”, amb quasi una vintena de quadres a l’oli, pintats sobre las suports de...

Aquest diumenge tindrà lloc la II Mostra de Productes del Parc Agrari a Rubió

Aquest proper diumenge i coincidint amb la festa major de Rubió, la localitat acollirà a la plaça de l’ajuntament -al costat del Castell-, la...

Demanda de l’Ateneu al llogater del Pub Acústic per no deixar el local

La junta de l’Ateneu Igualadí ha presentat aquesta setmana una demanda judicial contra el llogater del Pub Acústic, situat en el mateix carrer Sant...

Igualada encara la recta final de l’Anella Verda

Un dels projectes de més interès del govern municipal d’Igualada en els darrers anys, l’Anella Verda de la ciutat, entra en la seva recta...

L’editorial: Una comarca segura?

Darrerament, s’ha fet habitual llegir notícies derivades d’allò que es malacostuma a anomenar en l’argot periodístic “fet divers”, un sinònim dels “successos” de tota...
Compartir