4.4 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

El projecte de Ca La Patxeca: Jorba podria tenir un nou complex esportiu
E

Publicitat

Dimecres passat, es va celebrar a la sala polivalent de Jorba, la reunió (sol·licitada en el darrer ple per Som Canvi, més Poble) perquè l’ajuntament exposés, als veïns afectats, el projecte de Ca La Patxeca.
Aquest projecte va estar en fase d’exposició pública el passat mes de juliol. Des de Som Canvi més Poble, van conèixer l’existència quan se’ls va compartir un llistat de decrets admesos a tràmit per part de l’equip de Govern.

A la reunió hi van assistir veïns de Jorba, l’equip de Govern actual i els Promotors. Ells mateixos van exposar en detall el projecte i van respondre totes les qüestions dels veïns.
És una empresa amb seu a Barcelona que vol créixer, i que sol·licita executar el projecte en aquesta ubicació.

Es tractaria d’un centre de tecnificació de pàdel, amb usuaris que hi assistiran diàriament, per practicar aquest esport. També està previst que s’hi puguin fer estades internacionals.
El projecte constarà de dues fases: Una primera fase que, diuen, és reduïda i encaixa en el tipus de sòl rústic actual. En aquesta fase es descriuen 14 pistes de pàdel i 80 m² de vestidors repartits en dues casetes.

Hi ha, però, una segona fase que es pretén presentar un cop acceptada la primera. En aquesta segona fase es parla de la recuperació de la casa ja existent, que seria l’escola d’estada dels alumnes, i d’una ampliació dels equipaments. Aquesta fase implicaria un canvi de sòl de rústic a urbà, tot modificant el POUM. En aquesta fase es parla de 500 usuaris diaris.

Davant d’aquest macroprojecte, els veïns es van sorprendre i van mostrar la seva preocupació. Es preveu una gran afluència de gent en un lloc que ara mateix és ben tranquil.

En la mateixa reunió també es va demanar que es valori i estudiï en profunditat què aporta aquest projecte pel poble. També es va exposar que justament, fa poc es descartava el tema dels polígons al municipi per protegir el nostre sòl rústic.

L’actual equip de govern va deixar clar que l’aprovació del projecte depèn exclusivament de l’ajuntament. Els integrants de Som Canvi, més Poble, comuniquen que faran el seguiment i mantindran informats als veïns.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies