El Castell de Claramunt acull el tradicional aplec de l’1 de maig amb algunes novetats
E

29 d'abril de 2018

El Castell de Claramunt acollirà, com ja és tradicional, el dimarts 1 de maig l’Aplec del Castell o de la Santa Creu. Al llarg del matí, des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament s’organitzaran diverses activitats lúdiques i religioses, com un esmorzar popular, la benedicció del terme o una ballada de sardanes. Enguany hi haurà alguna proposta nova, com una cantada amb motiu del centenari de la Coral La Lira o una exposició dels 30 anys de la celebració del mil·lenari de la fortalesa.

El programa d’actes s’obrirà a les 9 del matí amb un esmorzar popular. Una hora més tard, a les 10, el mossèn farà la benedicció del terme i a la capella de Santa Margarida oficiarà una missa.

A les 11, la Coral La Lira oferirà una cantada amb motiu del centenari de la formació vocal poblatana, sota la direcció de Marta Carceller. També es comptarà amb l’actuació de la Coral Terpsicore, de Sant Quintí de Mediona, sota la direcció de Marta Olivé. A les 12 del matí, es farà una enlairada de 300 globus blancs a favor de la Pau. Aquesta activitat serà el setzè any que es porta a terme.

Seguidament, a la plaça del Castell, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. A la Sala Gran es podrà veure una exposició de fotografies i objectes dels 30 anys de la festa de celebració del mil·lenari de la fortalesa. La mostra es podrà visitar fins al diumenge 3 de juny, en horari d’obertura de la fortalesa, de dimecres a diumenge, de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.

A més de totes aquestes activitats, al llarg del matí, hi haurà animació medieval amb el grup La Cremallera i tir amb arc, a càrrec del grup Vall Llobera.

Per segon any, des de l’Agrupació Fotogràfica Castell la Pobla de Claramunt s’organitza un concurs a Instagram. Qui hi vulgui participar podrà penjar una instantània de la festa amb el hashtag #apleccastellpobla18. Les bases del certamen es poden consultar a Instagram afoclapobladeclaramunt o a Facebook a AFOC La Pobla de Claramunt.

El guanyador tindrà com a obsequi un dinar per a dues persones, un dissabte o un diumenge, al bar-restaurant El Cau de l’Ais. Hi haurà dos accèssits per al segon i el tercer premi i es lliurarà un diploma als guanyadors. Aquesta activitat compta amb el suport de l’Ajuntament.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?