14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

El camió que recapta fons per la lluita contra el càncer fa parada a Montbui
E

Publicitat

Diumenge al migdia va tenir lloc a l’Ajuntament de Montbui l’acte de recepció oficial al veí d’Iznájar Juan Pérez Luque, membre de l’entitat “Camioneros contra el cáncer”, que està portant a terme una particular “volta a Espanya” en dotze etapes per tal de recollir fons a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Juan Pérez va arribar a Montbui pels volts de les 11 del matí, acompanyat per dos membres més de “Camioneros contra el cáncer”. Ho feia al volant d’un emblemàtic Pegaso 1065 L Europa, de l’any 1970, completament preparat per a l’aventura.

Montbui va ser el punt d’arribada de la tercera etapa de la comitiva. Després d’estacionar els seus vehicles de forma excepcional davant mateix de l’Ajuntament, van ser rebuts per un nombrós grup de montbuiencs i montbuienques, i també per veïns originaris d’Iznájar i residents a Catalunya. No hi va faltar David Padilla, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Iznájar, institució agermanada amb Montbui i que dóna suport a aquesta activitat, així com Adela Muñoz, presidenta de la junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Montbui.

Després de la rebuda informal a peu de carrer, les autoritats i els homenatjats es van dirigir a la sala d’Actes de l’Ajuntament, on l’alcalde en funcions de Montbui Teo Romero va voler agrair a Juan Pérez Luque i a l’Ajuntament d’Iznájar “aquesta magnífica proposta, que realitzeu per una causa noble. Des de l’Ajuntament de Montbui sempre hem defensat aquest agermanament amb Iznájar, que dura més de 20 anys, i que ens ha donat uns grans fruits”.

El batlle en funcions va assenyalar també que “quan ens vam assabentar d’aquest projecte teníem clar que Montbui havia de ser final d’etapa. En la mesura de les nostres possibilitats havíem de col·laborar amb aquesta activitat”. Teo Romero va cloure el seu discurs assenyalant que “hem defensat sempre que qui perd els orígens perd la identitat. Independentment de qui governi a Montbui i a Iznájar estem parlant d’un agermanament molt viu i que s’hauria de mantenir i reforçar. Iznájar i Montbui comparteixen persones que han fet vida aquí i allà, i que són el que ens uneix”.

Durant l’acte també hi va intervenir Juan Pérez Luque, qui va explicar com va sorgir la idea de realitzar el projecte i va exposar com s’havia pogut dur a terme. Pérez va agrair especialment el suport rebut per part de l’Ajuntament d’Iznájar en el moment de concebre la idea, el suport dels nombrosos espònsors, també el de “Camioneros contra el cáncer” i el de l’AECC, així com també la col·laboració de l’Ajuntament de Montbui. Juan Pérez va assenyalar que el projecte compta actualment amb prop de 40.000 euros aconseguits, majoritàriament d’espònsors i donatius, i que ell espera arribar-ne a assolir el doble, prop de 80.000.

En aquest mateix sentit es va manifestar el regidor de Turisme d’Iznájar en funcions, David Padilla, qui va agrair “la implicació de l’Ajuntament de Montbui i la bona sintonia i col·laboració continuada entre ambdós consistoris durant els darrers anys”. Com va explicar David Padilla, “els lligams d’unió entre els nostres municipis marquen un camí de coordialitat que perdura en el temps i que demostra els forts vincles entre Iznájar i Montbui”.

Totes les persones que ho van desitjar van poder adquirir diferents contes solidaris amb el projecte de Juan Pérez i “Camioneros contra el cáncer”. Va finalitzar l’acte amb un piscolabis amb prop d’una setantena de persones realitzat al vestíbulo de l’Ajuntament.
Juan Pérez va continuar la seva marxa cap a l’oest. Les posteriors etapes el portaran a Osca, Bilbao, Gijón, Santiago de Compostela, Salamanca, Mèrida, Córdova, Cadis i Màlaga. En total, Juan Pérez farà 3.800 quilòmetres amb el seu camió Pegaso per tal de recaptar fons per aquesta causa.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies