Dependències interiors de la Casa Munguet: un passeig pel Modernisme, al Carrer de l’Argent

1434
Carmel·la Planell.

Internar-te en unes dependències residencials d’un excepcional valor artístic i d’una no menys captivadora disposició de tots els elements és un autèntic regal per a la vista; i, més encara, si comptes amb el privilegi d’uns memorables relats històrics de cada racó de la mà de la seva propietària –i per a mi una estimable veïna- l’Adela Galtés, vídua d’en Manel Miserachs.

En aquest sentit, als nostres dies, la finca és propietat de la família Miserachs – Galtés que n’habita des de fa dècades la segona planta; a propòsit de la circumstància en què la senyora Teresa Miserachs i Codina (àvia de Manuel Miserachs) va adquirir-la en judici hipotecari després de la família Munguet.

Seguidament, la planta primera, la més noble, va ser arrendada al notari Juli Otero i Valentín, en el despatx del qual hi va treballar el senyor Antoni Dalmau i Jover. Anys més tard, al gener de 1951, l’edifici va passar per herència a Manuel Miserachs. D’aleshores ençà, Manuel Miserachs i família van ocupar el segon pis, on també hi va ser instal·lat el seu despatx d’advocat; mentre que el primer va ser arrendat al Doctor Calvet, com a residència familiar, àdhuc com a consulta mèdica, fins poc temps després de la defunció d’aquest metge.

Carmel·la Planell, Filòloga, historiadora i fotògrafa.