Les Coves de Salnitre de Collbató, tancades fins al març per obres de millora
L

9 de gener de 2017

Les Coves de Salnitre de Collbató restaran tancades a partir del 31 de desembre de 2016 i fins març del 2017 per realitzar una sèrie d’actuacions de conservació i millora de les instal·lacions i la implantació d’un nou projecte de dinamització cultural. Les accions es realitzaran a l’interior de les coves, a l’Àrea d’Esplai La Salut, que és adjacent a les coves, als camins i vial, i també es millorarà la instal·lació elèctrica.

Pel que fa a l’interior de les coves, es procedirà al canvi d’estructures i platees existents actualment i s’implantarà un nou projecte de dinamització cultural per renovar i millorar l’oferta de les coves, amb un espectacle audiovisual i d’il·luminació de les cavitats i els seus racons d’interès.

L’Àrea d’Esplai la Salut, adjacent a les coves, també rebrà millores, com l’arranjament i condicionament de l’aparcament, que estarà asfaltat i delimitat; del sender intermedi d’accés a les coves, amb la consolidació de la seva plataforma, l’estabilització dels marges, i la protecció amb tanques dels trams més exteriors; i l’arranjament de la corba del vial principal per afavorir el gir dels autocars que hi accedeixen.

També es procedirà a l’adequació de la línia elèctrica entre l’Àrea d’Esplai la Salut i les Coves del Salnitre, amb la instal·lació d’una nova estació de transformació de mitja i baixa tensió i del cablejat exterior de la línia d’alimentació de les coves. Els treballs comporten el soterrament de la línia elèctrica per la carretera i les escales d’accés a la instal·lació.

Les obres de millora es duran a terme durant el primer trimestre de l’any per reduir tot el possible els efectes negatius del tancament de les coves, ja que gener i febrer són els mesos amb menor afluència de visitants. Les obres són finançades per la Generalitat de Catalunya dins del programa Plans del Foment del Turisme, que finalitza el setembre del 2017.

Les Coves de Salnitre, emplaçades a Collbató, són les úniques coves formades dins del macís de Montserrat que ofereixen un recorregut de 500 metres per cavitats amb un gran nombre d’estalactites, estalagmites i columnes. Les coves reben anualment uns 21.000 visitants i formen part del patrimoni i de la tradició i cultura catalanes, ja que, des del seu descobriment, han estat visitades per artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Mossèn Cinto Verdaguer, i segons diu la tradició, Antoni Gaudí.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta