Primer cap de setmana de rues de Carnaval en diversos pobles de l’Anoia

107

Aquest cap de setmana diversos municipis de l’Anoia faran la seva Rua de Carnaval, aquí en teniu tots els detalls:

Piera es prepara per a la celebració del Carnaval

Els actes començaran el divendres dia 9 amb la rua de l’Escola Bressol El Gall Mullat, a la que es convida a tothom a participar-hi, i que finalitzarà a la Nau de Cal Sanahuja amb una festa infantil i amb una xocolatada.

El dissabte serà el torn de la gran Rua de Carnaval, que sortirà a les 20 hores del Gall Mullat i recorrerà els principals carrers de la vila. Enguany s’ha augmentat la dotació econòmica per als premiats en el concurs de carrosses, que serà de 500 € per a la millor valorada i de 300 i 100 euros respectivament per a les que quedin en segona i tercera posició. Les inscripcions es tancaran dimecres dia 7 de febrer.

El mateix dissabte, a partir de les 22 hores, hi haurà festa disco a la Nau de Can Sanahuja amb el DJ local Xavy Gyradisc.

El diumenge a la tarda, la Nau de Cal Sanahuja acollirà el Carnaval Infantil amb animació i xocolatada per a petits i grans. Finalment, el Rei Carnestoltes s’acomiadarà dels pierencs i pierenques el Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la sardina, organitzat pels Diables de Piera. La comitiva fúnebre sortirà a les 20 hores de la plaça Jove i recorrerà els carrers de la vila fins a la plaça del Peix on s’oferirà una sardinada popular.

Desfilades i actuacions al Carnestoltes d’aquest dissabte a La Llacuna

La Llacuna celebra aquest dissabte la festa de les disfresses i la disbauxa. La rua començarà a les 19.30h al parc de les Oliveres i recorrerà els carrers del centre del municipi i finalitzarà a la Plaça Major. Una vegada arribats a la plaça tindrà lloc la lectura del Pregó del Rei Carnestoltes i seguidament la desfilada per l’escenari, on les comparses participants fan la seva actuació.

Després de les actuacions, la festa de la disbauxa continuarà a la Piscina, organitzada pel Ball de Diables de La Llacuna, on es lliuraran els obsequis a tots els grups que hagin presentat carrossa, i a tots els participants se’ls donarà un entrepà amb beguda gentilesa de l’Ajuntament de La Llacuna.

La disbauxa del carnestoltes arriba a la Pobla de Claramunt

Petits, joves i grans podran gaudir de la disbauxa del carnestoltes a la Pobla de Claramunt. Des de l’Ajuntament, les entitats locals i els centres educatius s’organitzaran des d’aquesta setmana i el cap de setmana, sobretot, una sèrie d’activitats per viure aquesta esbojarrada festa.

Les propostes s’obriran el divendres 9 de febrer amb el carnaval que organitzarà l’Associació Cultural Barrufet Roig, amb la col·laboració de l’Ajuntament. La gresca començarà quan falti un minut per a les 12 de la nit a l’Ateneu Gumersind Bisbal. Hi haurà música amb el DJ Zolood. El preu de l’entrada serà de 6 euros, amb una consumició inclosa, i la festa és oberta als majors de 16 anys.

El dissabte 10 de febrer, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament organitzarà una rua, que sortirà a les 5 de la tarda des de la plaça dels Països Catalans. Amb l’animació del grup de batucada Els Bombollers, es recorreran diversos carrers del poble: avinguda de Gumersind Bisbal, carrer de l’Estació, avinguda de Catalunya, carrer Raval, carrer Major i carrer Solell. La rua finalitzarà a l’Ateneu Gumersind Bisbal, on hi haurà berenar per a tots els nens i nenes disfressats. La festa s’acabarà amb una pluja de confeti i una discomòbil amb el DJ Àlex.

I el carnaval a la Pobla de Claramunt es tancarà el diumenge 18 de febrer amb la festa que organitzarà l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El ball començarà a les 6 de la tarda a l’Ateneu Gumersind Bisbal i anirà a càrrec del músic Bartomeu. Es premiarà les tres millors disfresses.

Aquest dissabte el Foment reviurà els balls de disfresses que hi havien tingut lloc històricament per Carnaval

El proper dissabte 10 de febrer a les 23:30h i com a festa final del Carnaval dels anys 20 que organitza l’Associació Juvenil La Coll@nada juntament amb diverses entitats igualadines, el Casal Popular d’Igualada, el Foment organitzarà el ball de disfresses ‘El Foment 1920’ on es reviuran els balls de disfresses que havien tingut lloc històricament al Foment, tal i com es va poder recordar en l’exposició ‘Insòlit Casino del jovent. El Foment balla 1960-1972’ que va tenir lloc al Casal durant la passada Festa Major d’Igualada.

El Foment estarà ambientat en els anys 20 del segle passat, hi haurà un photocall i la
festa estarà amenitzada amb la música dels djs Zorrita & Zorron i Elles. S’hi celebrarà
un Concurs de disfresses amb premis per a la millor disfressa dels anys 20, la
disfressa més original i la millor colla disfressada.

El jurat estarà format per la dissenyadora i estilista Susanna Maldonado, l’expert en
indumentària Antoni DeFebrer, i els membres de les entitats igualadines, Ismael
Miquel (Agrupació Folklòrica d’Igualada), Quim Muntané (FESTHI), Carla Torrents
(Associació Juvenil La Coll@anada) i Roger Mula (Casal Popular d’Igualada, el
Foment). Els premiats rebran obsequis de l’Associació Petits Viticultors Conca Òdena,
la cervesera La Lenta i moltes sorpreses més!