En marxa la 6a edició del Torneig Arcadi Manchón a les pistes del Club Tennis Montbui

22 de maig de 2017

Les pistes del Club Tennis Montbui acullen fins el proper 28 de maig la sisena edició del Torneig Arcadi Manchón de tennis. La competició porta el lema “Campions del futur” perquè acull 64 tennistes entre els quals és molt probable que es trobin els primers del món dels propers anys.

La competició és impulsada per Arcadi Manchón al capdavant de l’empresa Top Tennis, amb el suport i col·laboració del Club Tennis Montbui, així com una trentena d’empreses patrocinadores. Aquest cap de setmana s’ha disputat la fase prèvia i aquest dimarts arrenquen els partits del quadre final. Prenen part a la competició un total de 64 jugadors. Unes 75 persones vetllen per l’organització de l’esdeveniment, en el que es fan servir 648 pilotes de tennis.

L’esdeveniment compta amb tennistes de tot el món que batallen per arribar als grans tornejos i estar entre els primers 100 del món. Amb les dates que s’han fixat aquest any, els jugadors que no superin la prèvia de Roland Garros tindran com a gran oportunitat la competició que es disputa a Montbui, el Torneig Arcadi Manchón, ja que és l’únic del circuit ITF (puntuable per l’ATP) que es disputarà durant aquestes dates a l’Estat espanyol.

L’objectiu dels organitzadors és celebrar, l’any 2019, un torneig de tipus Challenger. Aquest tipus de competició està integrada en el calendari de l’ATP i requereix almenys uns 50.000 euros en premis i prop de 100.000euros en organització i recursos.

Un somni” pel qual es comprometen a treballar, com reconeixien a l’acte de presentació el propi Manchón i el president de l’entitat, Juan Manuel Aguilar, qui va aprofitar per agrair la tasca de tothom qui ha fet possible l’actual moment del torneig i del club, que compta amb uns 500 usuaris, la immensa majoria infants de l’escola de tennis.

Des de la Federació Catalana de Tennis, Joan Duran va remarcar que el de Montbui és l’únic torneig de pista ràpida que es celebra a Catalunya i va agrair l’empenta de Manchón, el club i l’Ajuntament. Duran es va mostrar convençut que “algun dia veurem algú a la final de Roland Garros que va jugar abans aquí”.

L’alcalde de Montbui, Teo Romero, va recordar que fa vint anys “això era un camp erm i vam fer les dues primeres pistes de tennis” a partir de “la il·lusió” de la gent del Club Tennis Montbui. Romero recorda que “molta gent em deia si ens havíem begut l’enteniment, perquè la gent pensava que era un esport d’èlit que no tindria cabuda en un barri obrer”. Però dues dècades després reivindica que “no va ser un error, al contrari”.

El torneig és obert a tothom i l’entrada és gratuïta. La final del torneig individual masculí es disputarà el diumenge 28 de maig. A més de la competició individual, també hi ha la de dobles. La final de dobles masculí serà divendres 26 de maig.