Vallbona d’Anoia preveu una Fira de la Garlanda més participada que mai

465

Captura de pantalla (170)La Fira de la Garlanda de Vallbona d’Anoia que es durà a terme aquest diumenge 8 de maig es preveu que compti amb nombrosos visitants atrets per una fira totalment renovada i que tindrà com a activitat principal, el concurs popular de garlandes.

Aquest diumenge el municipi de Vallbona d’Anoia celebra la Fira de la Garlanda, la primera activitat de les Festes del Roser que se celebraran el proper cap de setmana. La fira comptarà amb una quarantena de parades d’artesania, art i gastronomia d’arreu de Catalunya, amb una mostra d’entitats de Vallbona d’Anoia, un espai de jocs al carrer Sant Bartomeu i al carrer Major, i un espai infantil amb jocs i inflables per als més petits. La Fira estarà oberta de les 10 del matí a les 20 hores.

El plat fort de la Fira de la Garlanda serà la primera edició de del concurs popular de garlandes. La garlanda és un tortell típic de Vallbona d’Anoia que antigament s’utilitzava de postres en motiu de les Festes del Roser. El xef del restaurant d’Igualada Somiatruites, David Andrés, serà proclamat Garlander d’Honor i, com a tal, presidirà el jurat que estarà format per les administradores de les Festes del Roser. S’escau que aquesta setmana s’ha fet públic que el jove cuiner anoienc que es cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona (establiment amb dues estrelles Michelin), tornarà a competir per proclamar-se el millor cuiner jove del món i que, de moment, serà a la final territorial d’Espanya i Portugal, on l’any passat ja es va proclamar guanyador.

Al llarg de la jornada de diumenge també hi haurà una exposició fotogràfica que porta per títol “La Festa del Roser”, una trobada de puntaires i un intercanvi de sobres de sucre (de 10 a 13 hores), un espai gastronòmic amb la degustació de la “Vinyala de l’Anoia” (de 13 a 16 hores) i una cercavila amb els Falcons de Vallbona a les 18 hores.