Recull de notícies del mes de novembre a l’Escola Montclar

31

Montclar acull les Jornades Leader Team 2016 del programa Lidera+

jornades-lideraEls Leader Team de cada curs d’ESO van assisitir durant les dues setmanes passades a les jornades de formació dins del projecte Lidera+

Cinc alumnes de cada classe de l’ESO -escollides per les seves companyes com Leader Team perquè durant el curs liderin el grup escolar promovent la seva millora integral -, participen en aquestes jornades amb l’objectiu de formar-se per poder actuar com a líders i agents de canvi. Mitjançant aquesta formació en les competències bàsiques de lideratge es busca que les alumnes millorin com a persones canviant positivament el seu entorn.

Així, les instal·lacions de la seu d Montlcar han estat aquest any l’escenari on les alumnes de Aura i Arabell han rebut sessions de coach, lideratge i treball en equip. La força del canvi i la importància de la missió van dibuixar el marc central de les diferents intervencions a partir de les quals es van exposar les idees centrals de la trobada. A més, a partir dels col·loquis ‘Descobreix el teu rol’ o ‘Si vols liderar, compta amb tots’ van sorgir nous plantejaments i iniciatives que tant alumnes com a professores van treballar al llarg de la convivència. A la tarda, les quaranta assistents van poder posar en pràctica els coneixements participant en unes Olimpíades: els jocs i competicions van ser instrument per reforçar l’esperit d’esforç i col·laboració entre els diferents centres i cursos.

Durant els tallers d’aquestes -i totes les jornades organitzades a les escoles-, cada Leader Team estableix les metes i estratègies a seguir en benefici de tota la classe. El compromís i la iniciativa es materialitzen en una tempesta d’idees durant la qual les alumnes concreten quins són els propòsits a afrontar. “Servir, conèixer a l’altre i perseverar”: tres dels punts que marcaran el guió de les tutories amb les professores al llarg d’aquest any 2016-2017.

Les dimensions física, afectiva, social, racional i transcendent enquadren aquest pla de formació que es fonamenta també en dues eines bàsiques: els Leader Team i el coaching personal o preceptuació. D’aquesta manera, Lidera+ és el camí pel qual les alumnes creixen en solidaritat, responsabilitat acadèmica i companyonia adquirint les capacitats necessàries per enfortir el procés de cohesió i millora contínua de la classe

La castanyada a La Llar i Parvulari

castanyada-2Un any més els nens d’infantil de Montclar hem gaudit celebrant la festa de la castanyada.

Dies abans de la gran festa vàrem fer els tradicionals panellets. Els nens i nenes de La Llar i del Parvulari ens vam convertir en petits pastissers. Vam donar forma i decorar aquests dolços tan típics de la tardor, tot cantant cançons com “Marrameu torra castanyes” i “La Castanyera”. Ens ho vam passar molt bé!

El divendres 28 d’octubre van venir a visitar-nos la Castanyera i en Marrameu. La Castanyera ens va portar castanyes calentones i ens va explicar el seu conte.

Al pati de l’escola les petites castanyeres (nenes de 6è de primària) van aportar encara més caliu a aquesta festa tan tradicional. Ens van ballar, cantar i van fer molts jocs per a tots els nens d’infantil.

Va ser un dia inoblidable!!

Nomenaments dels consells de curs del projecte Lidera +

nomenament-lideraEl passat 9 de novembre va tenir lloc el nomenament dels consells de curs del projecte Lidera +.

Les alumnes escollides per les seves companyes han tingut unes jornades de formació, per ajudar-les a entendre la seva missió com a membres del consell de curs i per donar-els­-hi els instruments necessaris per a dur a terme la seva tasca. La cerimònia va tenir lloc a la biblioteca de l’escola, on la Directora, Montse Claramunt, els va dirigir unes paraules seguides de la lectura dels compromisos. Serà, sens dubte, una bona oportunitat de formació i companyonatge.

Alumnes de 6è de Primària a l’English Camp 2016

english-camp-2016Un curs més, les alumnes de 6è de Primària van marxar de colònies a Viladoms de Baix i van participar d’una immersió lingüística en anglès amb l’organització “Home to Home”

Les nenes i la seva tutora van marxar el passat 7 de novembre cap a Viladoms de Baix. Allà els esperaven tres monitores de Home to Home.

Home to Home va ser fundada a Barcelona l’any 1992 per un grup de professors nadius anglesos i pares d’alumnes amb la intenció d’oferir projectes educatius econòmics i de qualitat, tant aquí com a l’estranger. Els seus projectes van dirigits a alumnes de primària i secundària amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge i la pràctica de l’anglès.

Les alumnes van conviure juntes tenint classes d’anglès al matí i jocs divertits i activitats a les tardes.

Va ser una experiència molt enriquidora tant en l’àmbit acadèmic com en el formatiu.

Alumnes de 4t d’ESO de Montclar participen a les Jornades Prepara’t Jove

jornades-preparatLes alumnes de 4t d’ ESO varen participar a les Jornades Prepara’t Jove organitzades per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia els dies 9 i 16 de novembre a l’ Ateneu d’Igualada.

En Roger Roca i en Marius Mollà varen fer una interessant reflexió sobre el futur professional dels joves parlant de preferències, interessos, vocacions, motivacions i de la seva projecció en el mercat laboral i l’empresa.

Per altra banda l’Anna Rosell i la Maria Batebe han centrat les seves xerrades en les actituts i competències claus pel futur.

Conceptes tan importants i a la vegada variables com ara l’èxit, la disciplina, la constància, la rutina, el fracàs i la felicitat van formar part de les moltes idees que van donar fruit de les seves experiències personals i professionals. Va ser sense dubte una gran jornada que esperem doni a les nostres alumnes motivació i il·lusió!

La residència Pare Vilaseca rep voluntàries de Montclar

residencia-vilaseca-i-montclarAquest curs la Residència Pare Vilaseca, gestionada pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), ha començat un projecte de cooperació amb la Fundació Montblanc i el seu Programa de Voluntariat MOU FITXA! en el qual participa l’Escola Montclar.

Diversos grups de mares i alumnes de l’escola han començat a anar diferents dies de la setmana a la Residència Pare Vilaseca on realitzen activitats amb els usuaris de la residència i del centre de dia.

Així, els dilluns, i amb una durada d’una hora, quatre mares fan un taller d’estètica on l’activitat principal és fer la manicura als residents que ho sol•liciten o que ho necessiten.

Els dijous, i també durant una hora, un altre grup de mares fan un taller en què els avis realitzen diferents manualitats lligades a l’estació de l’any o a les festivitats del calendari: la tardor, Tots Sants, Nadal, etc.

També els dijous a la tarda dues voluntàries més fan passejades i conversen amb avis i àvies.

Finalment, els divendres a la tarda, i cada 15 dies, dos grups de 14 alumnes d’entre 14 i 16 anys del Col•legi Montclar venen a fer diferents activitats que prèviament han preparat a l’escola.

La Fundació Montblanc és una entitat de caràcter cultural i assistencial, constituïda l’any 1998, i que té com a objectiu promoure el desenvolupament humà. A nivell local realitza projectes de caràcter cultural i educatiu, de suport a associacions i de sensibilització. També desenvolupa projectes de cooperació a països africans.