10.6 C
Igualada
Divendres, gener 22, 2021

Recull de notícies del mes de novembre a l’Escola Montclar

Montclar acull les Jornades Leader Team 2016 del programa Lidera+

jornades-lideraEls Leader Team de cada curs d’ESO van assisitir durant les dues setmanes passades a les jornades de formació dins del projecte Lidera+

Cinc alumnes de cada classe de l’ESO -escollides per les seves companyes com Leader Team perquè durant el curs liderin el grup escolar promovent la seva millora integral -, participen en aquestes jornades amb l’objectiu de formar-se per poder actuar com a líders i agents de canvi. Mitjançant aquesta formació en les competències bàsiques de lideratge es busca que les alumnes millorin com a persones canviant positivament el seu entorn.

Així, les instal·lacions de la seu d Montlcar han estat aquest any l’escenari on les alumnes de Aura i Arabell han rebut sessions de coach, lideratge i treball en equip. La força del canvi i la importància de la missió van dibuixar el marc central de les diferents intervencions a partir de les quals es van exposar les idees centrals de la trobada. A més, a partir dels col·loquis ‘Descobreix el teu rol’ o ‘Si vols liderar, compta amb tots’ van sorgir nous plantejaments i iniciatives que tant alumnes com a professores van treballar al llarg de la convivència. A la tarda, les quaranta assistents van poder posar en pràctica els coneixements participant en unes Olimpíades: els jocs i competicions van ser instrument per reforçar l’esperit d’esforç i col·laboració entre els diferents centres i cursos.

Durant els tallers d’aquestes -i totes les jornades organitzades a les escoles-, cada Leader Team estableix les metes i estratègies a seguir en benefici de tota la classe. El compromís i la iniciativa es materialitzen en una tempesta d’idees durant la qual les alumnes concreten quins són els propòsits a afrontar. “Servir, conèixer a l’altre i perseverar”: tres dels punts que marcaran el guió de les tutories amb les professores al llarg d’aquest any 2016-2017.

Les dimensions física, afectiva, social, racional i transcendent enquadren aquest pla de formació que es fonamenta també en dues eines bàsiques: els Leader Team i el coaching personal o preceptuació. D’aquesta manera, Lidera+ és el camí pel qual les alumnes creixen en solidaritat, responsabilitat acadèmica i companyonia adquirint les capacitats necessàries per enfortir el procés de cohesió i millora contínua de la classe

La castanyada a La Llar i Parvulari

castanyada-2Un any més els nens d’infantil de Montclar hem gaudit celebrant la festa de la castanyada.

Dies abans de la gran festa vàrem fer els tradicionals panellets. Els nens i nenes de La Llar i del Parvulari ens vam convertir en petits pastissers. Vam donar forma i decorar aquests dolços tan típics de la tardor, tot cantant cançons com “Marrameu torra castanyes” i “La Castanyera”. Ens ho vam passar molt bé!

El divendres 28 d’octubre van venir a visitar-nos la Castanyera i en Marrameu. La Castanyera ens va portar castanyes calentones i ens va explicar el seu conte.

Al pati de l’escola les petites castanyeres (nenes de 6è de primària) van aportar encara més caliu a aquesta festa tan tradicional. Ens van ballar, cantar i van fer molts jocs per a tots els nens d’infantil.

Va ser un dia inoblidable!!

Nomenaments dels consells de curs del projecte Lidera +

nomenament-lideraEl passat 9 de novembre va tenir lloc el nomenament dels consells de curs del projecte Lidera +.

Les alumnes escollides per les seves companyes han tingut unes jornades de formació, per ajudar-les a entendre la seva missió com a membres del consell de curs i per donar-els­-hi els instruments necessaris per a dur a terme la seva tasca. La cerimònia va tenir lloc a la biblioteca de l’escola, on la Directora, Montse Claramunt, els va dirigir unes paraules seguides de la lectura dels compromisos. Serà, sens dubte, una bona oportunitat de formació i companyonatge.

Alumnes de 6è de Primària a l’English Camp 2016

english-camp-2016Un curs més, les alumnes de 6è de Primària van marxar de colònies a Viladoms de Baix i van participar d’una immersió lingüística en anglès amb l’organització “Home to Home”

Les nenes i la seva tutora van marxar el passat 7 de novembre cap a Viladoms de Baix. Allà els esperaven tres monitores de Home to Home.

Home to Home va ser fundada a Barcelona l’any 1992 per un grup de professors nadius anglesos i pares d’alumnes amb la intenció d’oferir projectes educatius econòmics i de qualitat, tant aquí com a l’estranger. Els seus projectes van dirigits a alumnes de primària i secundària amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge i la pràctica de l’anglès.

Les alumnes van conviure juntes tenint classes d’anglès al matí i jocs divertits i activitats a les tardes.

Va ser una experiència molt enriquidora tant en l’àmbit acadèmic com en el formatiu.

Alumnes de 4t d’ESO de Montclar participen a les Jornades Prepara’t Jove

jornades-preparatLes alumnes de 4t d’ ESO varen participar a les Jornades Prepara’t Jove organitzades per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia els dies 9 i 16 de novembre a l’ Ateneu d’Igualada.

En Roger Roca i en Marius Mollà varen fer una interessant reflexió sobre el futur professional dels joves parlant de preferències, interessos, vocacions, motivacions i de la seva projecció en el mercat laboral i l’empresa.

Per altra banda l’Anna Rosell i la Maria Batebe han centrat les seves xerrades en les actituts i competències claus pel futur.

Conceptes tan importants i a la vegada variables com ara l’èxit, la disciplina, la constància, la rutina, el fracàs i la felicitat van formar part de les moltes idees que van donar fruit de les seves experiències personals i professionals. Va ser sense dubte una gran jornada que esperem doni a les nostres alumnes motivació i il·lusió!

La residència Pare Vilaseca rep voluntàries de Montclar

residencia-vilaseca-i-montclarAquest curs la Residència Pare Vilaseca, gestionada pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), ha començat un projecte de cooperació amb la Fundació Montblanc i el seu Programa de Voluntariat MOU FITXA! en el qual participa l’Escola Montclar.

Diversos grups de mares i alumnes de l’escola han començat a anar diferents dies de la setmana a la Residència Pare Vilaseca on realitzen activitats amb els usuaris de la residència i del centre de dia.

Així, els dilluns, i amb una durada d’una hora, quatre mares fan un taller d’estètica on l’activitat principal és fer la manicura als residents que ho sol•liciten o que ho necessiten.

Els dijous, i també durant una hora, un altre grup de mares fan un taller en què els avis realitzen diferents manualitats lligades a l’estació de l’any o a les festivitats del calendari: la tardor, Tots Sants, Nadal, etc.

També els dijous a la tarda dues voluntàries més fan passejades i conversen amb avis i àvies.

Finalment, els divendres a la tarda, i cada 15 dies, dos grups de 14 alumnes d’entre 14 i 16 anys del Col•legi Montclar venen a fer diferents activitats que prèviament han preparat a l’escola.

La Fundació Montblanc és una entitat de caràcter cultural i assistencial, constituïda l’any 1998, i que té com a objectiu promoure el desenvolupament humà. A nivell local realitza projectes de caràcter cultural i educatiu, de suport a associacions i de sensibilització. També desenvolupa projectes de cooperació a països africans.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Noves places d’aparcament de Zona Taronja a Vilanova

Vilanova del Camí estrena Zona Taronja al centre del municipi, entre el carrer Verge de Montserrat i Major. L’aparcament és gratuït i ofereix una...

Una família vilanovina denuncia un intent d’estafa amb la revisió del gas

Una família vilanovina ha denunciat a la Policia Local l’intent d’estafa amb l’excusa de fer la revisió del gas a domicili. Segons expliquen, fa...

Els Mossos alerten de diverses estafes relacionades amb la covid-19

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero ha alertat aquest dijous d'una nova tipologia d'estafa a través de la qual es demana pagar un...

Joan Serra, nou director general de l’Associació de Municipis pel Transport Urbà

El Comitè Executiu de l’AMTU ha nomenat dimarts d’aquesta setmana l’enginyer Joan Serra i Muset, alcalde de Castellolí, com a nou director general de...

Màxims històrics en puntualitat i qualitat de servei dels FGC

Els principals indicadors de qualitat del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han assolit durant l’any 2020, tot i l’excepcionalitat del...
Compartir