4 d'abril de 2025

Fideus a la cassola

0Imprimir recepta
Patrocinat per:
Ingredients
Per a 4 persones
  • 400 g de costella de porc tallada a trossos petits
  • 4 salsitxes (tallades a trossos)
  • 4 tomàquets pera madurs
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d'all
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • Fideus n°4 (uns 100 g per persona)
  • 1 litre de caldo (pollastre o carn, preferentment casolà)
  • Mig got de conyac
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust
Elaboració:
  1. Escalda els tomàquets en aigua bullint durant uns segons, pela’ls i tritura’ls o talla’ls a daus petits. Pica la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell en daus petits. Pela i pica el gra d’all ben fi.
  2. En una cassola ampla amb un bon raig d’oli d’oliva, enrosseix les costelles de porc fins que estiguin ben daurades. Retira-les i reserva-les en un plat.
  3. A la mateixa cassola, daura les salsitxes tallades a trossos. Un cop fetes, retira-les i reserva-les juntament amb les costelles.
  4. Fer el sofregit aprofitant l’oli de la carn (si n’hi ha massa, retira’n una mica) i afegeix-hi la ceba picada. Sofregeix-la a foc mitjà fins que comenci a transparentar.
  5. Incorpora el pebrot verd i el pebrot vermell picats. Cuina-ho tot junt durant uns minuts fins que estigui ben tendre.
  6. Afegeix l’all picat i remena durant un minut més.
  7. Incorpora els tomàquets triturats o tallats a daus. Cuina-ho tot fins que el sofregit redueixi i quedi ben concentrat (uns 10-15 minuts). Salpebra al gust.
  8. Afegeix mig got de conyac al sofregit. Remena bé per desenganxar els sucs del fons de la cassola i deixa que l’alcohol s’evapori durant un parell de minuts.
  9. Incorpora els fideus n°4 directament al sofregit. Remena bé perquè s’impregnin dels sabors.
  10. Torna a posar les costelles i les salsitxes reservades dins la cassola. Barreja-ho tot bé.
  11. Escalfa prèviament el caldo fins que estigui ben calent (a punt d’ebullició) i aboca’l sobre els fideus fins que quedin coberts. Porta-ho tot a ebullició.
  12. Cuina els fideus seguint aquesta seqüència: 5 minuts a foc fort. 5 minuts a foc suau. Apaga el foc, tapa la cassola i deixa reposar durant 5 minuts més perquè els fideus acabin d’absorbir el caldo.
  13. Serveix immediatament perquè no es passin els fideus. Pots decorar amb una mica de julivert fresc picat si ho desitges.

Segueix el pas a pas de la recepta en vídeo

Nota: Al vídeo es pot veure clarament com treballa amb calma cada pas, sobretot en el sofregit, que és clau per donar sabor al plat. Si vols ajustar textures o intensitat de sabor, pots reduir una mica més el caldo o afegir-hi un toc de pebre vermell dolç al sofregit per donar-li més profunditat.

Bon profit!

Una recepta de
Gemma Boncompte
Bon Fit Food
Comparteix aquesta recepta amb els teus contactes!
← Torna a totes les receptes

Comenta aquesta entrada: