- Escalda els tomàquets en aigua bullint durant uns segons, pela’ls i tritura’ls o talla’ls a daus petits. Pica la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell en daus petits. Pela i pica el gra d’all ben fi.
- En una cassola ampla amb un bon raig d’oli d’oliva, enrosseix les costelles de porc fins que estiguin ben daurades. Retira-les i reserva-les en un plat.
- A la mateixa cassola, daura les salsitxes tallades a trossos. Un cop fetes, retira-les i reserva-les juntament amb les costelles.
- Fer el sofregit aprofitant l’oli de la carn (si n’hi ha massa, retira’n una mica) i afegeix-hi la ceba picada. Sofregeix-la a foc mitjà fins que comenci a transparentar.
- Incorpora el pebrot verd i el pebrot vermell picats. Cuina-ho tot junt durant uns minuts fins que estigui ben tendre.
- Afegeix l’all picat i remena durant un minut més.
- Incorpora els tomàquets triturats o tallats a daus. Cuina-ho tot fins que el sofregit redueixi i quedi ben concentrat (uns 10-15 minuts). Salpebra al gust.
- Afegeix mig got de conyac al sofregit. Remena bé per desenganxar els sucs del fons de la cassola i deixa que l’alcohol s’evapori durant un parell de minuts.
- Incorpora els fideus n°4 directament al sofregit. Remena bé perquè s’impregnin dels sabors.
- Torna a posar les costelles i les salsitxes reservades dins la cassola. Barreja-ho tot bé.
- Escalfa prèviament el caldo fins que estigui ben calent (a punt d’ebullició) i aboca’l sobre els fideus fins que quedin coberts. Porta-ho tot a ebullició.
- Cuina els fideus seguint aquesta seqüència: 5 minuts a foc fort. 5 minuts a foc suau. Apaga el foc, tapa la cassola i deixa reposar durant 5 minuts més perquè els fideus acabin d’absorbir el caldo.
- Serveix immediatament perquè no es passin els fideus. Pots decorar amb una mica de julivert fresc picat si ho desitges.
Segueix el pas a pas de la recepta en vídeo
Nota: Al vídeo es pot veure clarament com treballa amb calma cada pas, sobretot en el sofregit, que és clau per donar sabor al plat. Si vols ajustar textures o intensitat de sabor, pots reduir una mica més el caldo o afegir-hi un toc de pebre vermell dolç al sofregit per donar-li més profunditat.
Bon profit!