Masquefa dedica una plaça a Muriel Casals

499

murielcasalsL’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Masquefa, conjuntament amb l’Ajuntament de Masquefa i Omnium Cultural, organitza un homenatge a qui va ser diputada al Parlament i presidenta d’Omnium Cultural, Muriel Casals Couturier, una de les cares més conegudes de l’independentisme i de les mobilitzacions massives que ha viscut Catalunya els darrers anys, que va morir en un accident de trànsit a Barcelona el mes de febrer passat.

La plaça del davant de la Biblioteca municipal, inaugurada el 2011, no havia rebut cap nom, i per això la territorial de Masquefa de l’ANC va considerar que era el lloc ideal, ja que és un espai simbòlic que lliga amb la trajectòria de defensa de la llengua, la cultura i el país de Muriel Casals, i així ho va proposar a l’Ajuntament de Masquefa.

El 19 de maig d’enguany el Ple municipal va aprovar la moció presentada per l’ANC i va acordar modificar el nomenclàtor local. A l’acord s’hi assenyala que Muriel Casals representa uns valors de “respecte, diàleg, progrés, inclusió, justícia social, cultura, coneixement, rigor, proximitat, humanitat i altruisme”.

La inauguració de la plaça tindrà lloc el dimecres 20 de juliol del 2016 a les vuit del vespre, amb representants del Parlament i d’Omnium Cultural encara pendents de confirmar.