Intercanvi d’estudiants de l’Institut Vallbona d’Anoia amb estudiants holandesos de Veendam

11

Des de dissabte 21 i fins dissabte 28 de gener, 18 alumnes holandesos acompanyats de 2 professors del centre Winkler Prins de Veendam als Països Baixos, seran al nostre municipi dins el programa d’intercanvi, amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO, de la Secció d’Institut Vallbona d’Anoia.

Aquest dilluns han estat rebuts per l’alcaldessa de Vallbona d’Anoia, Maribel Ferrer, qui els ha donat la benvinguda en nom de tot el poble, els han ofert un esmorzar i un detall d’acollida. Al llarg d’aquest setmana el professorat de de l’institut els han preparat un extens programa amb sortides culturals com una visita a Montserrat, a Barcelona, al Museu de la Pell d’Igualada, i també de descoberta de productes locals com el celler D’Melis.

Durant la seva estada, els alumnes holandesos conviuran amb els seus companys catalans amb l’anglès com a llengua vehicular i aprofundiran els seus coneixements d’una altra cultura europea. La participació en experiències d’aquest tipus permet que l’alumnat millori la competència lingüística i comunicativa en llengües estrangeres.

Des del curs 2010-2011 els alumnes de l’institut Vallbona d’Anoia tenen l’oportunitat de participar en aquest intercanvi amb el centre Winkler Prins de Veendam (Països Baixos) que es duu a terme bianualment. Amb aquest, ja serà el 4t intercanvi que realitzen els dos centres, entre els quals hi ha una gran entesa i magnífica col·laboració. La propera trobada serà del 31 de març al 7 d’abril, quan 18 alumnes i 2 professores catalans, els tornaran la visita a Holanda.