Igualada i la Pobla, a punt per a la Volcat

62

volcat_igualada.jpg

Igualada serà diumenge la seu de l’etapa final de la Volcat i permetrà gaudir de tot l’espectacle de la millor BTT en directe amb sortida i arribada a més de l’eliminator, la mítica prova en què els 25 millors homes i les 10 millors dones disputaran una cursa per eliminació fins a coronar als més forts. A més, demà dissabte, coincidint també amb l’Anoia Race Tour, la Pobla de Claramunt viurà plenament la segona etapa d’aquesta cursa.
L’avinguda Catalunya serà l’epicentre de la gran festa del Mountain Bike i un lloc de visita per a tot aficionat a la BTT concentrant tota l’activitat d’una cursa trepidant. L’última etapa serà la més curta amb 42 km i 1085 metres de desnivell positiu barrejant pistes i senders fins al quilòmetre 27. Un cop a l’Òdena Village s’atacarà l’última pujada de la Volcat fins al Puig d’Aguilera per iniciar un ràpid descens per sender fins a meta.
La VolCat reunirà 600 ciclistes i comptarà amb els millors bikers del panorama internacional de 15 nacionalitats entre els quals destaquen el vigent campió Thiago Ferreira; els francesos Sorrou, Tempier, Marotte Koretzki i Drechou; els belgues Von Hoovels i Michiels; els russos Medvédev i Akhmadulina; a més de Konvisanova, Vastaranta, Ilias, Randalainen, Balgabaev, Federspiel i Gehbauer. La VolCat comptarà també amb la participació del tricampió de les Skyrunner Wold Series Agustí Roc Amador.
La internacionalització de la VolCat i l’arribada d’equips, ciclistes i acompanyants a Igualada ha permès al sector hoteler de la ciutat assolir la màxima ocupació, així com en altres municipis de la comarca de l’Anoia. La VolCat estrena en aquesta edició categoria UCI XCS S2 entrant en el selecte grup de curses internacionals amb la millor participació i prestigi del ciclisme de muntanya. A més la prova comptarà amb un espai a Teledeporte que posarà la cursa a l’abast tots els aficionats al ciclisme.

Tres etapes
La VolCat es disputarà entre demà divendres dia 3 i el 5 d’abril i constarà de tres etapes circulars que totalitzaran 185 quilòmetres de pura BTT. La primera etapa tindrà sortida i arribada a Vilanova i la Geltrú i transcorrerà en bona part pel Parc Natural del Garraf al llarg de 58 quilòmetres amb 1.464 metres de desnivell positiu.
La segona etapa serà la més llarga i es disputarà a la Pobla de Claramunt de 85 quilòmetres i 2.916 metres de desnivell positiu, mentre que l’etapa final se celebrarà a igualada amb 42 quilòmetres i 1.085 metres de desnivell positiu. Un cop finalitzada la cursa, els 25 millors homes i les 10 millors dones disputaran la prova d’eliminació.