Festivitat de Sant Jordi a l’escola, a la llar d’infants i a la biblioteca de la Pobla de Claramunt

63

pobla.jpg

L’escola Maria Borés, la llar d’infants municipal Sol Solet i la biblioteca mossèn Cinto Verdaguer de la Pobla de Claramunt viuran la festivitat de Sant Jordi. Els nens i les nenes, tant els més petits com els més grans, participaran en diferents activitats i a la biblioteca es farà, el dimecres 22 d’abril, l’Hora del Conte.
La sessió de l’Hora del Conte es farà a partir de les 6 de la tarda i anirà a càrrec de Jordi Hervàs. Els relats que explicarà seran històries inspirades en el llibre de Gianni Rodari Contes per telèfon. Aquesta activitat s’organitza des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.
A l’escola Maria Borés, al llarg de la diada de Sant Jordi, el dijous 23 d’abril, es farà una marató de lectura en veu alta, que consistirà en què poblatans i poblatanes llegiran un conte o un fragment d’un llibre a les diferents classes. Aquesta proposta està inclosa dins del projecte d’impuls a la lectura, que es porta a terme al centre durant aquest curs i que té com a objectiu promoure la lectura en veu alta i compartida entre els alumnes.
A més d’aquesta activitat, els nens i les nenes assistiran a la representació d’una obra de teatre en anglès, a càrrec de la companyia Blue Mango. Els alumnes de cicle superior i quart veuran Robin Hood i els de tercer, cicle inicial i educació infantil, Nano. Al pati de l’escola, els estudiants posaran unes parades de llibres, roses i dracs fets per ells mateixos que a partir d’1/4 de 5 de la tarda estaran obertes als pares.

Al vestíbul del centre educatiu hi haurà una exposició de paraules relacionades amb Sant Jordi i escrites de formes originals. També hi haurà contes, llibres i jocs relacionats amb aquesta festivitat i cada classe podrà treballar amb aquest material.
A la llar d’infants municipal Sol Solet, durant el matí del dijous 23 d’abril, les educadores explicaran als infants la llegenda de Sant Jordi, faran una rosa i rebran com a obsequi un conte.