Collbató, Masquefa i Esparreguera exigeixen el tancament de l’abocador de Can Mata
C

alcaldes Esparreguera, Collbató i Masquefa - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
17 de febrer de 2016

alcaldes Esparreguera, Collbató i Masquefa - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

L’alcalde de Collbató, Miquel Solà, el de Masquefa, Xavier Boquete, i el d’Esparreguera, Eduard Rivas es van reunir ahir a l’Ajuntament de Masquefa, on van acordar exigir un calendari pel tancament de l’abocador de Can Mata, després que s’hagi comprovat que cap actuació de millora ha minimitzat els efectes de les males olors en aquests municipis. També exigeixen que les compensacions econòmiques que siguin necessàries per tal de fer front als greuges i afectació del medi ambient, siguin efectives, transparents i equitatives.

Denuncien també que des de l’arribada de l’Ecoparc4, instal·lació destinada al tractament integral dels residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els municipis del Baix Llobregat Nord i de l’Anoia Sud, el problema de les males olors no només persisteix, sinó que s’ha agreujat significativament. Segons els alcaldes, això causa cert neguit sobre la possible afectació a la salut, i sembla que no s’estan prenent les mesures preventives adients per evitar els efectes negatius que provoquen les instal·lacions davant les nostres poblacions.

També expliquen que des de l’any 2014, moment en què l’entitat que gestiona l’Ecoparc4 va modificar els sistemes de tractament de gasos i ventilació de la instal·lació, s’ha agreujat el problema sobretot en èpoques d’inversió tèrmica i altes temperatures. Així doncs, asseguren que no es compleix el propòsit bàsic del sistema de ventilació: generar les renovacions necessàries en cadascuna de les naus i evitar la producció d’olors desagradables i les emissions de gasos contaminants que es puguin generar en les instal·lacions

Per tot plegat reclamen a la Generalitat de Catalunya solucions immediates i definitives que posin fi als problemes de les males olors, a la contaminació lumínica i a l’impacte paisatgístic, per preservar la salut dels veïns i el medi ambient de la zona. També exigeixen les compensacions econòmiques que siguin necessàries per tal de fer front als greuges i afectació del medi ambient com a municipis afectats en relació amb l’activitat de gestió de residus de l’abocador de Can Mata i de l’Ecoparc4, es facin efectives, transparents i equitatives.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta