8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Avui diumenge comencen les Festes Culturals a La Pobla de Claramunt
A

Publicitat

La Pobla de Claramunt comença el nou curs amb les Festes Culturals. Del 4 de setembre al 26 de novembre, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament organitza un ampli ventall de propostes, com exposicions, concerts o representacions teatrals. Un dels actes centrals d’aquesta programació és el Premi Gumersind Bisbal i Gutsems, que enguany presidirà la periodista i escriptora Pilar Rahola.

El programa s’obrirà el diumenge 4 de setembre amb la inauguració d’una exposició d’escultures de la igualadina Teresa Riba, que tindrà lloc a la 1 del migdia a la Sala Municipal. La mostra porta per títol “Lligades” i es podrà veure fins al 18 de setembre. L’horari de visites serà de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i els diumenges, de les 12 a les 2 del migdia.

Durant les Festes Culturals, la Sala Municipal acollirà dues col·leccions més: del 9 al 23 d’octubre es podran veure els treballs d’alguns dels alumnes de l’Escola de Pintura local i del 13 al 27 de novembre es mostraran les creacions de Mireia Vilanova. Relacionat amb el camp artístic, per al dissabte 1 d’octubre, a les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament, s’ha programat el Concurs de Pintura Ràpida Infantil “Premi Gumersind Bisbal”, que arribarà a la trenta-tresena edició.

Una de les activitats destacades d’aquestes propostes culturals serà l’acte acadèmic del Premi Gumersind Bisbal i Gutsems, que tindrà lloc el dissabte 10 de setembre a la 1 del migdia a l’Ateneu. Enguany serà la coneguda Pilar Rahola qui el presidirà. En aquesta edició es llegirà la convocatòria per al certamen de l’any vinent.

Premi Gumersind Bisbal 2015Dins del marc de les Festes Culturals s’inclouen les propostes que s’organitzen amb motiu de la Diada Nacional. El diumenge 11 de setembre a partir de les 11 del matí al parc del Mil·lenari hi haurà un espectacle infantil amb el grup De Parranda i, a continuació, l’acte institucional, una ballada de sardanes i un aperitiu.

El dissabte 17 de setembre, la Sala Gran del Castell de Claramunt serà l’escenari del concert que oferirà el grup The Gourmets Vocal Quartet, inclòs dins del Cicle de Música als Castells de la Fundació Castells Culturals de Catalunya. L’actuació tindrà lloc a partir de les 10 del vespre i el preu de l’entrada serà de 4 euros.

Una nova edició de l’Exposició-Fira d’Art, el diumenge 18 de setembre, serà un dels altres actes rellevants de la programació cultural. Aquest és el novè any que s’organitza aquesta activitat, que tindrà lloc de les 10 del matí a les 2 del migdia a l’entorn del nucli antic.

A més de totes aquestes propostes que es portaran a terme durant el setembre, els mesos d’octubre i novembre es faran altres activitats, com la representació de l’obra de teatre Els darrers dies de la Catalunya Republicana, a càrrec de la companyia Terra Teatre, o la presentació de la reedició de llibre Cartografia històrica de l’Anoia dels poblatans Marta Bartrolí i Isidre Surroca. Es pot consultar tot el programa de les Festes Culturals al web municipal i a les xarxes socials.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies