El xef del restaurant Somiatruites, l’igualadí David Andrés, aspirant a ser el Cuiner de l’Any 2016

336

El xef del restaurant Somiatruites, l’igualadí David Andrés, aspira a ser el millor Cuiner de l’Any segons el Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2016. El jurat del certamen – format per professionals de diferents àmbits gastronòmics– proposa cinc candidats a millor Cuiner de l’Any, tots ells cuiners emergents, que ofereixen propostes culinàries de qualitat, utilitzen productes de proximitat, fan una cuina sostenible i difonen aquests valors a través dels seus plats, unes característiques que David Andrés i el seu restaurant, el Somiatruites, compleixen.

T-001. Igualada, Barcelona. 14-03-2016. David Andres , Restaurante Sumiatruites. FOTO: J. ANTONIO
David Andres, al Somiatruites.  FOTO: J. ANTONIO

Un cop el jurat proposa els cinc candidats, és la votació popular la que determina el guanyador del concurs; el cuiner que més vots rebi serà el millor Cuiner de l’Any 2016. Per votar, cal entrar a lavanguardia.com/participacion i omplir el formulari. El termini per participar a la votació finalitza el dia 16 d’octubre a les 23:59h. Entre tots els participants se sortejaran cinc àpats per a dues persones als cinc restaurants dels cuiners finalistes.

Ja són diverses les personalitats de la comarca que han donat el vot a David Andrés, el mateix alcalde d’Igualada, Marc Castells, va ser de les primeres persones en fer públic el seu vot a través de la xarxes socials. S’hi han sumat, també, la diputada Alba Vergés, l’exdiputada Marina Llansana, el periodista de Ràdio Igualada, Xavier Dàvila o el president d’Igualada Comerç, Xavier Figueres, entre d’altres.

David Andrés haurà de competir amb xefs com Quim Coll, de 4 amb 5 Mujades (Barcelona), Iolanda Bustos, de La Calèndula (Regencós), Alain Guiard, de La Mundana (Barcelona), i Vicent Guimerà, de L’ Antic Molí (Ulldecona). El guanyador del certamen es farà públic el dia 23 d’octubre al Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

El Somiatruites amb les Jornades IDEA

Coincidint avui amb l’inici de les Jornades IDEA, el restaurant també hi ha volgut participar oferint un Pitching a tothom qui estigui interessant en el disseny i la gastronomia.

somiatruites-pitching-veuanoia-ideaSón molts els aspectes que defineixen cadascun dels plats d’un restaurant: els ingredients, el gust, les textures, la composició. Però per què un munt de plats esdevinguin una carta i facin la identitat d’un restaurant, han d’estar lligats per un fil conductor. David Andrés ens presentarà “Somiatruites; L’estètica i els ous, com a fil conductor del disseny d’una carta”.

El Pitching tindrà lloc avui dijous a dos quarts de 6 de la tarda a l’Adoberia Bella.