Xavier Boquete, reelegit president del Consell Comarcal enmig dels crits de manifestants de l’ANC

491

Avui divendres al migdia s’ha constituït el Consell Comarcal de l’Anoia i s’ha designat a l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, com a president. Boquete ocuparà el càrrec els propers 3 anys, mentre que l’últim any de mandat serà per Santi Broch, segons es va establir en el pacte que van signar Junts per Catalunya i el PSC.

L’ANC, amb el suport de Foment i Súmate, ha organitzat una manifestació de protesta a la plaça de Sant Miquel, davant la seu del Consell, per aquest pacte. L’ANC denuncia “una mostra clara de rendició i traició a la comarca. No podem acceptar que partits sobiranistes pactin amb una alcaldesa del PSC que ha perseguit i sancionat amb les multes màximes al seu abast, companys nostres de Vilanova del Camí, per fer propaganda del referèndum del 1er d’Octubre i per posar llaços grocs. La determinació popular va aturar una investidura vergonyosa a Santa Coloma de Farners. Nosaltres també ho podem fer. Si mÉs no, podem intentar impedir aquesta vergonya comarcal. No cal dir que no es per afavorir cap partit. Si fos ERC o CUP es faria el mateix. Aprofitem la convocatòria per denunciar tots els pactes vergonyosos”. Els manifestants no només han esperat a fora de la Plaça de Sant Miquel sinó que han entrat dins de l’edifici del Consell Comarcal mentre s’estava celebrant el ple, i els Mossos d’Esquadra els han hagut de desallotjar en dues ocasions.

Tot i aquesta manifestació, el pacte ha seguit endavant i finalment s’ha escollit a Boquete com a president del Consell Comarcal