Vilanova s’acomiada d’Isidre Solé, exregidor i un gran activista al municipi

85

El tanatori d’Igualada ha acollit aquest matí els funerals per a l’Isidre Solé Corbella, qui havia estat fins ara el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats. Vinculat estretament al col·lectiu de la gent gran, Isidre Solé havia estat al capdavant de l’entitat des de fa molts anys. En va ser el responsable, del disseny i la programació de la Setmana de la Gent Gran ara fa 19 anys i l’impulspor d’altres iniciatives del casal com la coral Els Girasols que avui li han fet un petit homenatge cantant la vall del Riu Vermell durant el sepeli.

Josep Maria Baraldés, en nom de la Junta, també ha adreçat unes paraules de reconeixement i gratitud per a l’Isidre, un company, un amic i ha posat de manifest els seu l’esperit lluitador per aconseguir millores i benestar per al col·lectiu de la gent gran. Baraldés ha lamentat que hagi marxat abans de veure acabat el Casal.

Una reivindicació que també ha fet el seu net Martí, complint la darrera voluntat del seu avi, ha recordat als polítics primer, que les obres del Casal no es poden allargar més i, la segona cosa, que no permetin que la societat es divideixi per motius ideològics.

El seu net també ha fet un retrat biogràfic de l’Isidre Solé i Corbella: nascut entre Vinyes a Copons, defensor de les llibertats i dels drets civils va militar al PSC (des de 1977) i a UGT (des de 1976).

Isidre Solé va ser regidor de l’Ajuntament de Vilanova del Camí durant el mandat del 91 al 95, quan va ser regidor de Serveis Municipals i de 1999 a 2003, que va liderar la regidoria de la Gent Gran.