Vilanova reparteix 3.000 tapes al Parc Fluvial amb gust de Champions

51

vilanova.jpg

La festa Viu la Tapa va tornar a omplir el Parc Fluvial aquest cap de setmana. Més de 600 persones van participar d’aquesta festa gastronòmica i cultural que enguany va coincidir amb la final de la Champions que enfrontava el Barça i la Juventus. La regidoria de Cultura va instal·lar una pantalla gegant perquè els culés poguessin seguir en directe el partit sense perdre’s la cita amb les entitats. I malgrat que l’esdeveniment pot haver-li restat públic a la festa, va mantenir una molt bona participació.
Des de l’àrea de Cultura han valorat molt positivament aquesta edició de Viu la Tapa en la qual van participar fins a una desena d’entitats, algunes novelles, que es van estrenar per primera vegada com l’associació marroquina Arrabie, l’Associació de Germanor i Vilanova per la Independència.
Algunes van exhaurir les existències. En tan sols 15 minuts i dues hores es van repartir prop de 3.000 tapes. Les entitats més veteranes van optar per seguir amb les ofertes culinàries que saben que els funcionen: L’Esbart va tornar a oferir el pa amb botifarra, los Amigos Belmezanos van fer una oferta dolça, flors i perrunillas, típics d’Andalusia; i des del Camp del Rei, per exemple, va reeditar la Banderguesa.
La Unión Cultural Extremeña Anoia va oferir callos, prueba i pinxos variats i a la carpa del Centro Cultural Casa de Andalucía es podien degustar els típics seitons arrebossats, calamars a la romana, flamenquines i salmorejo.
Lacetanis va apostar per un producte molt del país; pa amb pernil i formatge regat amb un bon got de vi i des de Tatanka van fer pinxos de pernil amb pinya i meló, pa torrat amb tonyina i pastissos variats.
Les entitats que s’estrenaven aquest any: Arrabie, també va apostar pels dolços típics marroquins, Vilanova per la Independència va oferir una espardenya de tonyina i escalivada i l’associació de germanor un repertori de tapes que recordaven colors i sabors italians i francesos com els cetriolos amb tonyina o les piruletes de formatge i la pasta fregida.
El tècnic de Cultura Jordi Hervàs, ha destacat el bon ambient que es va viure tota la jornada però especialment entre les entitats que hi participaven. Festes com aquestes, assegura, ajuden a dinamitzar les activitats associatives i buscar interessos en comú. Un d’aquests, per exemple, va ser la barra conjunta que es va muntar aquest any i que ha servit perquè les entitats facin una mica de calaix.
De cara a noves edicions es valorarà la possibilitat d’incloure algunes novetats en la festa o fins i tot innovacions en el format, per tal d’incorporar una part d’espectacle o de mostra cultural de les entitats vilanovines.