Vilanova reconeix el comerç de proximitat

23 de novembre de 2021

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va celebrar el passat divendres 19 de novembre la primera edició de la Festa del Comerç. Can Papasseit va aplegar un centenar de persones en aquest emotiu homenatge, que va servir per reconèixer 15 establiments locals, alguns dels més antics i emblemàtics del municipi.

L’Ajuntament va concebre aquest acte amb un doble objectiu: d’una banda, reconèixer i promocionar els comerços de proximitat del municipi i de l’altra, homenatjar aquells establiments singulars de Vilanova del Camí.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Barón, va reconèixer doblement la trajectòria dels comerços locals que s’han vist sorpresos, va dir, per dues crisis importants, la crisi financera del 2008, de la qual encara ens estem recuperant avui, i de la crisi sanitària, econòmica i social que ha generat el coronavirus.

Barón va anunciar que aquest mes de desembre l’ajuntament instal·larà a la plaça del Mercat una pista de gel amb la voluntat de dinamitzar el comerç local i atraure nova clientela.

Durant l’acte, que va dirigir la directora de Ràdio Nova, Marissa Martínez, es va anar presentant cada un dels comerços homenatjats amb un audiovisual que combinava imatges antigues amb les actuals i un relat de la trajectòria professional. Lliurat el reconeixement, els mateixos comerciants van ser els encarregats d’explicar al públic algunes anècdotes o esdeveniments ocorreguts durant les darreres dècades.

Els comerços homenatjats van obrir persiana entre 1961 i 1984 i alguns d’ells ja van per la tercera generació
En aquesta primera festa del comerç es van homenatjar dues parades del Mercat, Cansaladeria i Embotits Mari Carmen i Cansaladeria i Embotits J. Molina que van obrir portes el 16 de maig de 1984, ara fa 37 anys.

Novetats Maria, un comerç que va aixecar persiana l’any 1983 i pel qual ja hi han passat tres generacions; Piensos y Cereales Hermanas Garcia, obert des de 1982; Bar Molina, amb 42 anys d’història; Fleca Ca la Mari, amb 43; i Muebles Baldomero, que va obrir el 1975 i, per tant, amb 46 anys de trajectòria professional que ha passat de pares a fills.

Així mateix, es van reconèixer l’Estanc 2, obert per Francesc Dalmases l’any 1971; Bar el Cordobés i Joeria Díaz, que aquest any fa 51 anys que van obrir, i Valentí Fotògrafs que de la mà de l’escultor i fotògraf Josep Valentí, va iniciar el negoci l’any 1969, és a dir fa 52 anys.

Fundada l’any 1965 per Maria Mas, la Cristalleria Maria va ser reconeguda també durant aquesta primera edició de la Festa del Comerç. També el Restaurant Nou, amb Digna Bonsfills i Jaume Rovira al capdavant, i la Farmàcia Massana, fundada per Josep Maria Massana, que han celebrat ja el seu 59è aniversari i, Casajuana Perruquers, l’establiment més antic del municipi que fa 60 anys que es dedica al comerç local, tot i que el senyor Ramon Casajuana va iniciar-se en la professió de barber a Igualada, l’any 1937.

La cerimònia es va cloure amb la intervenció de l’alcaldessa Noemí Trucharte que va reconèixer i agrair la tasca que han portat a terme les famílies que han tirat endavant els seus negocis a Vilanova del Camí.

L’alcaldessa també va tenir un record per a aquelles professionals que per diferents motius, bé perquè s’han jubilat, bé perquè han hagut d’abaixar persiana, no han pogut participar en aquesta cerimònia.

Trucharte va reiterar el compromís municipal per acompanyar i fer costat al comerç de proximitat. L’alcaldessa també va anunciar la voluntat de l’Ajuntament per donar continuïtat aquesta festa comercial i seguir reconeixent la tasca que desenvolupen el comerç local.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta