19 C
Igualada
Dissabte, setembre 19, 2020

Vilanova espera tenir enllestida la Cruyff Court a finals d’estiu

La construcció del Cruyff Court Vilanova del Camí es consolida plenament amb el compromís acordat aquesta passada setmana per part de la Fundació Johan Cruyff i l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Plegats han signat el conveni que estableix les condicions de col·laboracions per a la construcció d’aquest camp de futbol de gespa artificial a la zona de lleure de Les Moreres.

La signatura del conveni, el passat dimecres, ha anat a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte i de la directora de la divisió espanyola de la Fundació Johan Cruyff, Pati Roura. També han participat a la rúbrica el regidor d’Esports Rafael Gabarri i Sander Waare el subdirector de la Fundació i coordinador dels Cruyff Court.

Noemí Trucharte valora amb gran satisfacció el projecte, “les obres del qual s’iniciaran en els propers dies”. Segons les previsions fetes, podria estar enllestit a finals de l’estiu. L’alcaldessa vilanovina destaca també el valor “d’aquesta important inversió al municipi que permetrà ampliar les instal·lacions esportives per al jovent”, en aquest cas amb unes pistes obertes.

Per mitjà del conveni, la Fundació Cruyff es compromet a invertir una mica més de 137.000 euros per a la realització de la instal·lació esportiva als terrenys del carrer dels Ducs, a la zona de lleure Les Moreres, contigua a l’INS Pla de les Moreres.

Per la seva banda, l’Ajuntament vilanoví aportarà una quantitat d’uns 11.261 € per a les obres. El conveni estableix també la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí en les activitats esportives a realitzar en el Cruyff Court Vilanova del Camí, com ara la celebració anual d’un campionat “Cruyff Courts 6vs6” i un esdeveniment de “Futbol per a joves amb capacitats diverses”.

Estimular a la població jove a practicar més esport en general i a fomentar la pràctica del futbol en particular. Aquesta és un dels principals objectius de la promoció dels Cruyff Court que fins, a la data, han estat instal·lats a diverses localitats espanyoles i també als Països Baixos, entre altres.

“Fa aproximadament un any i mig que l’Ajuntament de Vilanova del Camí va començar les negociacions per tirar endavant aquest projecte”, segons recorda Noemí Trucharte, després de conèixer l’experiència al municipi de Sant Pere de Ribes. “Hem estat un municipi afortunat”, afegeix.

La nova instal·lació esportiva vol contribuir a fomentar el benestar físic i mental dels joves, mitjançant l’exercici físic. A més, de manera particular, també persegueix la integració de diferents grups locals.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vallbona complementarà les beques del Consell Comarcal per al menjador escolars

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha decidit destinar una partida de 1.430 euros per complementar les beques menjador que rebin els alumnes des del Consell...

PDUAECO: cap més conte de fades!

Fa uns tres anys les alcaldies d’Igualada i de Castellolí van intentar que l’empresa xinesa de cotxes elèctrics Thunder Power, amb seu a Hong...

Nou projecte per a la millora de l’espai públic a Sant Martí Sesgueioles

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles ha impulsat un projecte d’urbanisme per a la gestió i millora de l’espai públic, equipaments municipals i el seu...

Ricard Fuster: “Teníem moltes ganes de tornar a obrir l’Ateneu Cinema”

El Ricard Fuster és la persona que està al capdavant de l’Ateneu Cinema, que després de sis mesos tancat a causa de la pandèmia...

1983 – L’Ajuntament adquireix l’antiga fàbrica Cal Boyer i Cal Granotes

Durant l’any 1983, l’Ajuntament d’Igualada, amb l’alcalde Manuel Miserachs al capdavant, va comprar l’antiga fàbrica de Cal Boyer i l’adoberia de Cal Granotes, ambdues...
Compartir