Vilanova d’Espoia serà epicentre de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya
V

13 de setembre de 2019

El dissabte 14 de setembre el nucli de Vilanova d’Espoia de La Torre de Claramunt agafarà el relleu del lema “La dansa dels pobles pel nostre poble”, en el marc de les 47es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, acollint una de les dates del calendari que des del passat dia 6 i fins el proper divendres 15 de setembre abracen la nova edició de les JIF – Catalunya en una quinzena de poblacions catalanes.

A partir de les 6 de la tarda es podrà gaudir de la cercavila dels gegants i grup de caramelles de Vilanova d’Espoia pels carrers de la vila i a partir de les 7 de la tarda, les entitats participants oferiran balls folklòrics a l’Escola Torrescasana. La jornada cultural acabarà amb l’actuació del ballet folklòric Krujevà, provinent de la República de Baixkíria, el qual oferirà balls tradicionals de la seva cultura popular.

Les 47es JIC – Catalunya compten amb un seguiment de més de 10.000 espectadors al llarg dels 10 dies de celebració. Enguany també hi participen representants culturals de Mèxic, amb el ballet folklòric de Tamaulipas, el ballet Dakar del Senegal, l’Elai Alai de Portugalete provinents d’Euskadi i S’eixam Mallorquí de les Illes Balears, junt amb els col·lectius tradicionals i folklòrics catalans, com són els gegants de Calella, els dansaires d’Arenys de Mar, l’esbart Nova dansa, el col·lectiu Mediterrània Dansa, l’esbart Dansaire de Figueres, el grup folklòric Músx i l’esbart dansaire de Granollers.

La celebració s’ha estès aquest any, junt amb Vilanova d’Espoia, per les poblacions catalanes de Santa Maria de Palautordera, Juncosa, Rajadell, Arenys de Mar, La Llagosta, Montblanc, Bellpuig, Barcelona, Matadepera, Ripoll, Gironella, L’Hospitalet de Llobregat, Figueres i Calella, municipi on es va celebrar novament l’acte inaugural.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?