Vilanova d’Espoia acollirà una exposició sobre els 50 anys de Jornades Internacionals Folklòriques
V

7 d'octubre de 2022

La rectoria de Vilanova d’Espoia, a la Torre de Claramunt, acollirà aquest cap de setmana del 8 i 9 d’octubre l’exposició ‘Adifolk, 50 anys de cultura popular catalana’, sobre l’aniversari de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya. Dissabte de les 18 a les 20h i diumenge de les 12 a les 13.30 h es podrà gaudir de les imatges que mostren moments destacats d’aquests 50 anys. L’acte inaugural serà dissabte a les 18 h, amb parlaments, ball de gegants i cantada del Grup de Caramelles.

L’Associació per a la difusió del folklore, Adifolk, ha organitzat ininterrompudament des de 1972 les Jornades Internacionals Folklòriques amb l’objectiu d’internacionalitzar la cultura popular i amb el suport i la confiança de totes les poblacions que n’han format part. Catalunya ha acollit al llarg d’aquests anys diferents cultures d’arreu del món i s’ha pogut gaudir de les respectives cultures populars, amb color, dansa i festa. Han visitat Catalunya més de 200 actuants de Brasil, Bulgària, Kenya, Romania o Mèxic, que han actuat al costat dels diferents grups catalans que han representat la cultura popular del país.

L’exposició compta amb el suport de l’Ajuntament de la Torre de Claramunt, dels Gegants de Vilanova d’Espoia, del Grup de caramelles de Vilanova d’Espoia, del Centre Recreatiu i Cultural de Vilanova d’Espoia, dels Departaments de Cultura i d’Acció Exterior i Govern Obert, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i de les quatre diputacions catalanes.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?