Vilanova del Camí vol reduir les desigualtat socials en matèria de salut

39

La setmana passada es van fer les dues primeres sessions grupals per avançar en la confecció del Pla de Salut Comunitària COMNOVA que neix amb la voluntat de reduir les desigualtats socials en matèria de salut.

A la primera sessió hi va participar una vintena de tècnics de diferents àrees municipals, i professionals dels centres d’ensenyament i de serveis relacionats amb la salut pública, com el CAP, les farmàcies o el servei d’ambulàncies.

La segona sessió també va ser força concorreguda i van participar representants de les entitats locals i persones a títol personal.

La regidora de Serveis Personals, Salut i Consum Sílvia Cáceres va fer-ne la presentació institucional i va agrair la participació dels assistents i la implicació en el projecte que es comparteix amb el Centre d’Atenció Primària i l’Agència de Salut Pública. Cáceres reconeix “la importància que té per al projecte les aportacions que fan les entitats i els particulars a partir de les quals es pot fer una radiografia real del municipi on s’analitzen les vulnerabilitats però també les fortaleses de la nostra comunitat”. La regidora ha valorat amb satisfacció l’intercanvi d’opinions i experiències que es van donar en ambdues reunions, tant per part de la ciutadana com de la participació tècnica.

Les dues sessions, que van estar dinamitzades per Rubén D. Fernández de la cooperativa Etcèteres, van recollir les impressions dels participants sobre els punts forts i els punts febles de la nostra comunitat.

Els organitzadors de la sessió va anar anotant les opinions, percepcions i les idees que van anar sorgint en el decurs del debat i que ara emmarcaran en un dels quatre grans eixos a treballar: Necessitats o problemes; actius; grups en situació de vulnerabilitat i propostes de millora.

Amb aquesta informació i la que prèviament es va recollir durant la primera fase del Pla, més de 500 enquestes, 400 de les quals realitzades pels joves de l’Institut Pla de els Moreres, els professionals d’Etcèteres elaboraran una diagnosi i proposaran una línia de treball amb accions concretes.