Vilanova del Camí tindrà tolerància zero amb els establiments que venguin alcohol a menors

155

La policia local de Vilanova del Camí controlarà de ben a prop els establiments de la ciutat per tal que no venguin alcohol a menors. Durant la setmana passada, els agents van anar pels comerços i se’ls va lliurar una nota informativa recordant la prohibició de vendre alcohol als joves menors de 18 anys.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Imma González, assegura que “des de l’Ajuntament hi haurà tolerància zero amb els establiments que contravinguin aquesta norma” i recorda que “les sancions previstes en cas d’infracció són molt importants”. Per als comerços que dispensin begudes a menors les sancions poden anar dels 300 € als 600.000 € en funció de la seva gravetat. Els adults que comprin per a menors també podran ser sancionats amb multes entre 300 a 90.000 €.

Aquesta mesura, assegura Imma González, pretén combatre “el botellón” en diferents espais del municipi, i en especial on hi puguin participar menors. “La mesura té la voluntat d’evitar la ingesta excessiva d’alcohol i els seus efectes: actes vandàlics o les destrosses del mobiliari urbà i el més important, evitar un risc innecessari per a la salut d’aquests joves”, explica la regidora.

Durant aquesta Festa Major, la Policia Local vilanovina reforçarà la vigilància en espais d’oci nocturn i a la via pública amb la intenció de dissuadir del consum d’alcohol entre la població més jove.