8.2 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Vilanova del Camí es suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
V

Publicitat

L’Ajuntament de Vilanova del Camí s’ha adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es celebra del 17 al 26 de novembre de 2018. Des de la regidoria de Medi Ambient, i en el marc d’aquesta campanya, s’han previst diferents accions: una exposició sobre la reducció de residus, el repartiment de bosses per a facilitar la recollida selectiva i una campanya de divulgació al web municipal i a les xarxes socials.

Vilanova del Camí acollirà, en el marc de la Setmana de Prevenció de Residus, l’exposició “Reduïm Residus” cedida per la Diputació de Barcelona. La mostra, explica el regidor de Medi Ambient Juan Manuel Cividanes, vol donar a conèixer als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus, per tal d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals.

L’exposició es podrà visitar al vestíbul de Can Papasseit a partir d’aquest dimarts 20 de novembre i durant 10 dies. L’horari de visita és de dilluns a divendres de 16:00 a 20:00 h i el dissabte 24, de 10:00 explica Cividanes, l’àrea de Medi Ambient també farà el repartiment d’un pack de bosses per fer la recollida selectiva.

Campanya de conscienciació al web municipal i a les xarxes socials

D’altra banda, durant tota la setmana es portarà a terme una campanya de divulgació al web municipal i a les xarxes socials on s’hi aniran publicant diferents missatges que conviden la ciutadania a prendre consciència sobre la producció i la gestió responsable dels residus.

Aquests missatges, afirma el regidor de Medi Ambient Juan Manuel Cividanes, incideixen especialment en la necessitat del consum responsable: la utilització d’envasos reutilitzables, embolcalls sostenibles, mesures que contribueixin a l’estalvi energètic o la reducció en el consum de paper, per exemple.

Capítol especial mereix la gestió dels productes considerats tòxics o perillosos com les pintures, aerosols, anticongelants o els olis, per exemple. En aquest cas, es recomana l’ús de les deixalleries i mai utilitzar les aigüeres o les clavegueres per desfer-nos-en.

L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies