18.8 C
Igualada
Dissabte, setembre 25, 2021

Vilanova del Camí destina 650.000 euros a plantar cara a la Covid-19

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha tirat endavant un paquet de mesures i accions per fer front a la Covid-19 i els efectes devastadors que ha tingut en tots els àmbits. L’ens local ha anunciat la inversió de més de 650.000 € en diferents projectes i ajudes per mitigar l’impacte d’aquesta crisi.

L’objectiu de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, explica l’alcaldessa Noemí Trucharte, és “garantir que ningú es quedi enrere ni ara, ni durant el procés de recuperació. Per això hem creat un paquet d’ajudes i mesures que contemplen ajudes i incentius per al comerç, els autònoms i les petites i mitjanes empreses”.

En aquest sentit s’ha aprovat una línia d’ajudes econòmiques directes per al comerç local amb un pressupost de 40.000 € i una altra línia d’ajudes en forma de microcrèdits de 80.000 €.

També s’han acordat altres mesures com l’ampliació excepcional de les terrasses dels bars i restaurants que ha suposat una inversió de 5.000 € així com la bonificació fins a finals d’any del 100% de la taxa per ús de la via pública, que suposa una despesa de 12.000 €.
En el mateix sentit s’ha bonificat als emprenedors Viver d’Empreses ubicat al Centre d’Innovació el 100% de la taxa d’ocupació d’espai que suma 6.000 € més.

Per a promoure la dinamització del comerç local i impulsar el consum de productes de proximitat, des de l’Ajuntament i en col·laboració amb la resta de municipis de la Conca, s’ha dissenyat la campanya Conca Comerç, amb diferents accions. L’aportació de Vilanova del Camí al projecte és de 7.000 €.

També s’han creat ajudes específiques per a les famílies més vulnerables. S’ha reforçat el Banc de la Teca amb una inversió de 20.000 € per a la compra d’aliments frescos, i s’ha habilitat una partida de 50.000€ per ajudar a les persones afectades per un ERTO o per un ERO, que no han percebut ingressos des del passat mes de març.

Així mateix i en la línia de les ajudes a les famílies del municipi, l’Ajuntament ha bonificat en un 40% les activitats d’estiu com el Casal i l’Esportiguay i, en un 50%  les entrades de la piscina  a les famílies empadronades al municipi. “La voluntat, diu l’alcaldessa Noemí Trucharte, és que les famílies vilanovines puguin gaudir-ne sense que això suposi una despesa extraordinària en un moment tan complicat”. El cost de les activitats d’estiu a Vilanova del Camí suposen una despesa municipal de 330.000 €.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí també ha invertit més de 25.000 € en la compra de routers i targetes SIM de telèfon i altres materials “per garantir que l’alumnat vilanoví pot seguir el tercer trimestre de manera telemàtica, així com per donar suport amb estudi assistit a aquells joves que ho necessiten”.

Des de l’Ajuntament també s’ha fet una despesa important, 65.000 €, per a la compra de material EPI per als treballadors municipals, i també en productes de neteja i desinfecció d’espais públics, mobiliari urbà i vehicles del parc municipal, entre altres.

L’alcaldessa assegura que “ara per ara, les necessitats bàsiques de la població estan cobertes però seguim treballant per fer front a les noves necessitats que puguin anar apareixent en diferents àmbits”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Parlem Telecom obre botiga a Igualada

Igualada és un municipi estratègic per garantir el creixement a l’interior de Catalunya de Parlem Telecom, que està executant un pla d’obertura de botigues...

A la Boutique Hotel Cal Roure, “Plou a l’escala”, de Kima Guitart, o l’art de pintar les sedes

La Boutique Hotel Cal Roure, a la plaça de l’Ajuntament, més enllà de donar vida a un singular edifici del patrimoni arquitectònic igualadí, amb...

El Casal de Calaf celebra el 125 aniversari amb una gran festa

Aquest diumenge el Casal de Calaf està de festa: compleix 125 anys i per celebrar-ho ha programat diversos actes. A les 12 del migdia es...

Les obres de la plaça Picasso de Vilanova, a punt de començar

L’Ajuntament de Vilanova del Camí entoma una de les obres més importants del mandat, la remodelació de la plaça Picasso, una de les més...

“Hem de ser responsables i pensar en global. Que les oportunitats vinguin és millor que buscar-les fora”

El proper 24 d’octubre Jorba viurà una consulta popular per conèixer la seva postura sobre el polígon industrial inclòs en el Pla Director Urbanístic...
Compartir