Vilanova del Camí aspira a ser ciutat educadora

0
261

Vilanova del Camí ha iniciat els tràmits per ser ciutat educadora i es planteja ser un agent actiu en el canvi educatiu del país. Això implica un canvi de paradigma que col·loqui l’educació al centre de la política local i que sumi diferents agents tant polítics com educatius i socials.

Una Ciutat Educadora és aquella que aposta per l’educació com a eina de transformació social, mobilitzant i articulant el màxim nombre possible d’agents educatius que intervenen al territori.

Implica el compromís amb un model de ciutat basat en els principis d’inclusió i igualtat d’oportunitats, justícia social, democràcia participativa, convivència entre diferents cultures, diàleg entre generacions, promoció d’un estil de vida saludable i sostenible, planificació d’una ciutat accessible i interconnectada, cooperació, etcètera. Principis que es troben recollits a la Carta de Ciutats Educadores.

Vilanova del Camí s’ha plantejat un seguit de compromisos que han començat amb la redacció del Pla Local d’Educació i el Pla Educatiu d’Entorn que han sumat la participació transversal de les àrees municipals, però també d’altres institucions com l’EAP Vilanova del Camí, l’Hospital Universitari d’Igualada, entitats i associacions i centres educatius… entre altres.

La voluntat és avançar plegats cap a un nou model de ciutat des de l’educació, en el sentit més ampli de la paraula.

Associació de Ciutats Educadores
Fundada l’any 1994, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) és una Associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen.

Qualsevol govern local que accepti aquest compromís pot convertir-se en membre actiu de l’Associació, amb independència de les seves competències administratives.

Al tancament de l’exercici 2019, el nombre de membres ascendeix a 494 ciutats de 36 països de tots els continents.

Compartir